Най-използваният метод за прехвърляне на файлове е чрез USB устройство.

...
Най-използваният метод за прехвърляне на файлове е чрез USB устройство.
Коментари Харесай

4 начина да прехвърляте файлове от един компютър на друг без флашка

Най-използваният способ за прекачване на файлове е посредством USB устройство. Понякога обаче не разполагаме с такова. За благополучие има и други лесни способи да трансферираме информацията или фотосите си на различен компютър. От MakeUseOf дават няколко образеца.

1. Споделяне през LAN или Wi-Fi.

За компютри, които са близо един до различен, има два съществени метода за шерване на файлове и папки. Първият е да настроите местна мрежа (LAN), а вторият е да употребявате програмен продукт за прекачване на файлове през Wi-Fi.

Начин 1:

Всички съществени операционни системи имат вградена алтернатива за основаване на домашна мрежа. Това разрешава на устройствата свързани към еднакъв рутер (свързани посредством Ethernet или Wi-Fi) да се разпознават. Така че, когато би трябвало да трансферирате файлове сред компютри, не е належащо да създавате нова връзка всеки път; тя постоянно е включена, до момента в който двата компютъра са включени.

Начин 2:

Ако и двата компютъра са на една и съща Wi-Fi мрежа, можете да трансферирате файлове с някой подобаващ програмен продукт. Има няколко приложения за неотложно шерване на огромни файлове, само че най-хубавото може би е Send Anywhere. То има приложения за Windows, Mac и Linux.

2. Чрез кабел за прекачване.

Този способ е по-бърз от потреблението на външна памет, защото копирането и слагането се правят по едно и също време от единия на другия компютър. Когато употребявате външни устройства, действително трансферирате сред три устройства, а с този способ намалявате устройствата до две.

3. Свържете ръчно HDD или SSD.

Ако желаете да прехвърлите данни от остарял неработещ компютър към нов, проверете дали имате авариен SATA или eSATA порт. Тъй като хард дисковете (HDD) и Solid State Drives (SSD) употребяват общоприети SATA кабели за свързване към дънната платка, ще можете да свържете остарелия хард диск към Solid State Drives (SSD) диска. Операционната система ще го разпознае като ново устройство и прехвърлянето ще стартира. Това е най-бързото от всички решения. Ако обаче ще трансферирате данни на преносим компютър може да ви се наложи да употребявате SATA към USB адаптер.

4. Чрез облачни услуги.

Можете да употребявате и интернет. Това значи качване и евакуиране на файлове, само че пък не е нужно компютрите да се намират близо един до различен. За задачата може да употребявате услуги които оферират място за предпазване в облака, като Dropbox, Гугъл Drive или OneDrive.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР