Най-издирваният италиански мафиот Матео Месина Денаро се е криел в

...
Най-издирваният италиански мафиот Матео Месина Денаро се е криел в
Коментари Харесай

Издирваният 30 години италиански топ мафиот се е криел в гардероб - Свят

Най-издирваният италиански мафиот Матео Месина Денаро се е криел в задната част на дрешник с преносима основа, заяви италианската полиция, която разкрила бункера в къща на към 300 метра от първото му укритие в сицилианския град Кампобело ди Мазара.

Той беше задържан във вторник в частна клиника в столицата на Сицилия Палермо.

Полицията търсеше Месина Денаро в продължение на три десетилетия.

Месина Денаро се е лекувал от рак в клиниката, където се записал под подправено име. Псевдонимът Андреа Бонафеде провокирал съмненията на полицията, когато схванала, че това е името на племенника на умрелия мафиотски необут Леонардо Бонафеде. Картографирането на телефоните посочило, че мобилният телефон на същинския Бонафеде не е бил в Палермо през 2020 година и 2021 година, когато мъж, употребяващ това име, е бил в града.

По време на престоя си на върха на синдиката за проведена престъпност Коза Ностра Месина Денаро управлява рекета, противозаконното изхвърляне на боклуци, прането на пари и трафика на опиати. През 2002 година той е наказан задочно за поредност от убийства.

Той е роден в Кастелветрано, Западна Сицилия, на 26 април 1962 година, и е наследник на мафиотския необут на Кастелветрано Чичио, съдружник на Корлеонези на Тото Риина. Денеро е прочут с жестокостта си и увлечението си по хайлайфа. Смята се, че е направил първото си ликвидиране на 20-годишна възраст и до 1996 година е умъртвил 61 души. След това броенето стопира заради липса на информация, само че той постоянно се хвалел, че „ може да изпълни цяло гробище с хората, които е умъртвил “.



Докато се укрива, Денаро е съден и наказан задочно на пожизнен затвор за голям брой убийства. Сред тях са убийствата през 1992 година на антимафиотските прокурори Джовани Фалконе и Паоло Борселино, както и смъртоносните бомбени атентати през 1993 година в Милано, Флоренция и Рим. Денаро има присъди за отвличането, измъчването и убийството на 11-годишния наследник на мафиот, станал държавен очевидец.

Преди ареста си Месина Денаро е живеел в неугледна къща в Кампобело ди Мазара, на 116 км от Палермо и единствено на 8 км от родното си място Кастелветрано. Съсед споделя пред италианската телевизия, че постоянно виждал мъжа и че двамата постоянно се поздравявали. По първични данни полицията не е разкрила оръжие в първото укритие, само че е разкрила първокласни парфюми, скъпи мебели и дизайнерски облекла.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР