Най-истинският старт на българското председателство е с децата. Това каза

...
Най-истинският старт на българското председателство е с децата. Това каза
Коментари Харесай

С кампанията "Няма да ме хакнат" европредседателството вече започна за българските деца

Най-истинският старт на българското председателство е с децата. Това сподели министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година Лиляна Павлова по време на днешното по този начин наречено детско разкриване на председателството съвсем седмица преди същинския формален старт на 11 януари, представена от Агенция " Фокус ". На събитието беше оповестено началото на национална акция " Нама да ме хакнат ".

" Думите са непотребни. Децата са нашият заряд, нашият капитал, нашето бъдеще, нашата горделивост и всички ние имаме вяра, че през тези прелестни млади деца, даваме най-хубавия и най-истинския старт на българското председателство. Европейски Съюз, България като част от Европейски Съюз и неговото бъдеще е за тези деца ", съобщи Павлова в тържествения си привет към децата. " Ако не сте вие с вашите умения и гении, ние не можем да реализираме нищо ", сподели им тя.

Стартът на акцията " Няма да ме хакнат " беше разгласен от еврокомисаря Мария Габриел. Целта на акцията е да покаже на младежите какъв брой значимо е да имаме привички да се пазим в интернет, разясни тя. " 80% от хакерските атаки се дължат на човешка неточност, нехайство, непознаване на част от нещата, протичащи се в интернет ", разяснява Габриел.

 Мария Габриел
© Бта

Мария Габриел

Кампанията ще продължи шест месеца по време на цялото българско председателство. " Думичката " сигурност " е основна, тъй като новите технологии носят невероятни благоприятни условия, само че те могат и да са свързани с рискове, изключително измежду младежите. Затова е значимо те да знаят какво значи да не те хакнат ", разясни Габриел. " Без доверието на жителите в новите технологии в цифровата среда, ние не бихме могли да реализираме резултатите, които сме си набелязали ", добави тя.

" Днес 80 млн. европейци в никакъв случай не са си служили с интернет, а 169 млн. европейци нямат съществени цифрови умения. Трябва българското председателство, държавите-членки, младежите да създадем решителни крачки в тази посока ", разяснява още Мария Габриел и предвижда, че напълно скоро - след 2020 година - за над 90% от работните места ще се желаят съществени цифрови умения. По думите й новите технологии дават невероятни благоприятни условия, само че главното нещо остава индивидът и " най-важният въпрос е да се резервира човешкото лице на цифровизацията ".

Българският еврокомисар даде обещание по време на българското председателство да се слагат основните тематики, свързани с електронните връзки.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (28)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР