Най-интересното от новия брой на вестник Марица. Пловдив расте със 100

...
Най-интересното от новия брой на вестник Марица.
Пловдив расте със 100
Коментари Харесай

Четете в Марица: Пловдив расте със 100 жители на ден      ...


Най-интересното от новия брой на вестник " Марица ".

Пловдив пораства със 100 поданици дневно
Средно сред 70 и 100 души дневно се преселват в Пловдив от други обитаеми места през последната една година, сочат данни на Общината. Причина за всеобщото преместване под тепетата е небивалият промишлен взрив, който процъфтява в града и района. Данните за това потвърждава и национално проучване, извършено от Българската конфедерация по заетостта.

Търсят бърза писта за отчуждаване на частни парцели в " Южен "
Трафикът в " Кючук Париж " ще се трансформира в още по-голям пъкъл в идващите години, в случай че на бул. „ Александър Стамболийски” не се построи още едно платно с две ленти. Проектът на ВиК-Пловдив за Южния обходен колектор с европейски средства е отлична опция Общината да осъществя разширението, безапелационен е кметът Здравко Димитров. Миналата седмица той води диалози с новия шеф на ВиК ЕООД инж. Огнян Кулишев с концепцията Южен обходен колектор да се построи в новото трасе, а не в съществуващото, както е планувано в началото.

COVID-19 коси наред смелчаците без ваксини
Неваксинирани са всичките 10 жертви, които взе през последното денонощие болестта от COVID-19 в Пловдив. Починалите са на възраст от 63 до 90 години, като единствено най-младият от тях е без отразени съпътстващи болести, сочат данните на Единния информативен портал.

БДЖ заряза 50 възпитаници на линията
Влакът Пловдив-Асеновград в 14,30 часа през вчерашния ден аварира и смъкна повече от 50 възпитаници на линията в края на Пловдив, оплакаха се възмутени родители. От компанията не поели никакъв ангажимент за извозването на пасажерите до Крумово и Асеновград или назад до гарата в Пловдив, настояват родители.

Два дни митинги преди делото за мелето до Кадиево
Двудневен митинг провеждат околните и приятелите на починалите в зверската злополука до Кадиево предишния ноември, когато двама младежи изгубиха живота си, научи " Марица ". Недоволството си от развоя на процеса и настояванията за обективна присъда почернените родители, близки и родственици ще изразят на 11 и 12 октомври пред Съдебната палата.

Сложиха на тезгяха знаков хотел в Смолян
Цената на знаковия за Смолян хотел " Соколица " падна до половин милион лв.. Последно парцелът е разгласен за продажба на 10. 08 2021 година за 577 600 лева, научи " Марица ". Сега се чака на идващия търг синдикът да го разгласи за продажба за под половин милион лв.. 12-етажната постройка е на основната улица на Смолян, откъдето минава целият трафик от локални и туристи.

Запазването на фрагментите в сектора - приоритет №1 за строителите
Само 7% от приключилите професионални гимназии по строителство остават да работят в сектора. Задълбочаващият се проблем с фрагментите в бранша се оказа във фокуса на Общото заседание на Оперативна програма Пловдив предишния четвъртък.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР