Най-интересното от новия брой на вестник Марица. Две седмици родилни мъки

...
Най-интересното от новия брой на вестник Марица.
Две седмици родилни мъки
Коментари Харесай

Четете в Марица: Проекти за над 300 млн. лева се реализира...

Най-интересното от новия брой на вестник " Марица ".

Две седмици родилни страдания за кабинет на Слави

Две седмици родилни страдания за държавно управление на " ИТН ". Това даде обещание в речта си при откриването на новия парламент през вчерашния ден зам.-шефът на партията Тошко Йорданов, който обърка настоящия президент Румен Радев с някогашния Георги Първанов. Мнозина видяха бездънен подтекст в грешката, тъй като Първанов беше архитектът на Тройната коалиция, до момента в който Радев сподели, че няма да бабува на партиите в напъните да сформират кабинет. Знак в тази тенденция беше и отводът му да държи тирада пред новите депутати.

Засега топката за съставяне на държавно управление е в Има Такъв Народ, където през вчерашния ден демонстрираха оптимизъм, че ще съумеят да получат поддръжка от другите две протестни партии - " Демократична България " и прекръстената в " Изправи се БГ! Ние идваме! " коалиция на Мая Манолова.

20 000 енергийно небогати в Пловдив

Над 20 000 енергийно небогати пловдивчани ще взимат по 523, 55 лева за отопление. От този сезон размерът на помощта е увеличена с 27,75 лева, осведомят от общественото министерство. Повишаването с 5,6% е съобразено с повишаването на електрическата енергия за контролирания пазар. Помощта се отпуска за интервала ноември 2021 – март 2022 година. Заявления се подават до 31 октомври в дирекциите „ Социално подкрепяне “ (ДСП) по сегашен адрес, посредством ПИК или електронен автограф в Системата за несъмнено електронно връчване, както и по пощата

Проекти за над 300 млн. лв. се осъществят по едно и също време в Пловдив

„ В Пловдив за първи път се осъществят толкоз доста планове - 27 на брой на обща стойност над 300 млн. лева Привлечените средствата по оперативни стратегии на Европейския съюз са 5 пъти повече, като финансирането е безплатно. Това съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев по време на доклада за осъществяването на Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване за интервала 2014-2020. Той заяви, че до месец ще започват обектите в „ Гладно поле” по „ Региони в растеж”.

„ Успяхме да спасим близо половината от средствата - 40 млн. лева, които при започване на нашия мандат бяха под въпрос. Бяхме изправени пред компликацията да осъществяваме планове, чийто действителен интервал е за 3-4 години. За доста малко време ги задвижихме и през март 2020 година внесохме плановете, за които към този момент имаме подписани контракти с Оперативна програма „ Региони в напредък “ и завършили процедури “, съобщи още Пламен Райчев. Той благодари на екипа на Община Пловдив, който в края на 2019 година избави съвсем провалената стратегия.

Събират школските шефове на среща за имунизациите

72-ма шефове от цялата Пловдивска област ще вземат участие през днешния ден в среща от националната акция на МОН за имунизиране на гилдията.

Както „ Марица “ писа, министерството поде осведомителна акция в цялата страна, с цел да стимулира учителите да се ваксинират. Към момента единствено в 4% от образователните заведения у нас делът на имунизираните е достигнал 70%. Ако тази обстановка се резервира до края на лятото, няма да има успокоение на старта на новата образователна година, а тъкмо тогава медиците предвиждат нов пик поради Делта разновидността.

Разхлабените ограничения пробудиха летните вируси

Летните вируси се завърнаха, откакто предишното лято ни пощадиха. Това сочат наблюденията на доцент Олиана Бойкинова, която управлява катедрата по инфекциозни заболявания в Медицинския университет в Пловдив.

Според доцент Бойкинова, откакто предходната година са преобладавали болните с коронавирус инфекции, това лято сме се върнали към естествената инфекциозна патология за сезона. В момента най-разпространени са чревните инфекции, причинявани от ентеровируси и ротавируси. Срещат се и салмонелози. Засегнати са всички възрасти, като в Инфекциозната клиника на УМБАЛ " Св. Георги " има признати както кърмачета, по този начин и хора над 70 години.

10 000 евро предел за заплащане в кеш в Европейски Съюз

Да бъде въведен предел за заплащане в брой до 10 000 евро, като ограничаването бъде годно за целия Европейски съюз. Това предлага Европейската комисия, като концепцията е обвързвана с битката с прането на пари, се показва в известие.

Подобни ограничавания към този момент съществуват в към две трети от страните от Евросъюза, само че размерите на сумите са разнообразни.

Черно-бяла женитба потегли от купите на „ Лаута “

" Черно-бяла " обич венча Кристина и Ангел. Двамата младоженци са върли почитатели на пловдивското Локо, а сватбата им бе същинска футболна приказка. Както прилича, кумът също е от агитката на градското Юве.

Преди да отидат да подпишат в ресторанта, младоженците минаха през стадиона на " Лаута ", където за кадем се снимаха със извоюваните купи. Не пропуснаха да си купят билети и за днешния мач на " черно-белите " против състава на " Словачко " от евротурнирите.
Тържеството в ресторанта пък се трансформира в шоу. Техни другари възпламениха факли и запяха химна на Локото, до момента в който Ангел и Криси разрязваха тортата. Освен че е почитател на " смърфовете ", младоженецът е обожател и на италианския " Наполи ", чийто екип е обличал великия Марадона. Младоженците се срещнали преди 11 години около мачовете на " черно-белите ". Последните две петилетки двамата живеят в чужбина, само че поради другари и близки решили да вдигнат сватбата в Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР