Най-хубавото на днешния ден е, че приключва мандата на това

...
Най-хубавото на днешния ден е, че приключва мандата на това
Коментари Харесай

Карадайъ: Днес приключва унижението на институцията Народно събрание

Най-хубавото на днешния ден е, че завършва мандата на това Народно заседание.

Днес завършва унижението на институцията Народно заседание.

Това се споделя в Декларация на Движение за права и свободи във връзка края на мандата на 44-тото Народно заседание, публикувана до медиите и подписана от ръководителя Мустафа Карадайъ.

Той изброява " заслугите " на 44-ото Народно заседание:

" Самооценки като „ елементарни “ и „ безделници “, думи като „ кучки “ и „ тахтаби “. Гласуване на закони в нарушаване на Конституцията, законите и Правилника на Народното събрание.

Приемането на бюджети като подписан празен чек за изпълнителната власт, смяната на закони преди да са станали юридически факт, по волята на премиера с едно телефонно позвъняване.

Популисткото харчене на публични средства, с които безпринципно се натрупа дълг за сметка на бъдещите генерации.

Ние от Движение за права и свободи имаме вяра, че всичко това ще остане в историята с края на това Народно заседание. И ще работим тези срамни обстоятелства да не се повторят.

Трябва да се постави завършек на безцелното престояване във властта, на което сме очевидци от 11 години. На омразата, разделянето, опълчването, арогантността и експанзията. Но също и превръщането на държавните органи и чиновници в слугинаж на герберизацията.

За да се случи това би трябвало на създадем рестарт на държавността - държавните органи и институции да действат според Конституцията и законите на страната, в услуга на хората и бизнеса.

В разговор, съгласуваност и съвместен надзор да извършват ясна стратегия за ускорено икономическо развиване с ясни цели ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР