Най-харесваните имена са Ралица и КалоянПървото бебе, което се роди

...
Най-харесваните имена са Ралица и КалоянПървото бебе, което се роди
Коментари Харесай

Бейби бум в Майчин дом

Най-харесваните имена са Ралица и Калоян

Първото бебе, което се роди в болница " Майчин дом " една минута след среднощ е момченце. То тежи 3,300 кг, 49 см. В болничното заведение през миналата година са се родили общо 3372 бебета и по този начин болничното заведение е с най-вече родени бебчета в България. В Пловдив също по този начин се роди момченце, което се споделя Йоан. То проплака също в първата минута след среднощ.

Точно в нула часа и една минута на 1 януари са проплакали две бебета - в болница " Свети Георги " в Пловдив и в " Майчин дом " в столицата. И двете са момчета. Кое ще бъде бебе на 2023-та към момента не е ясно. От " Майчин дом " се надяват роденото в тяхната болницабебе да е първото за годината, осведоми.

" Много сме щастливи, че може би тази година наградата за първо родено бебе ще бъде в " Майчин дом ". То се роди по натурален механизъм, без интервенции и интервенция на лекари да се провокира раждане или пък да се прави цезарово сечение, с цел да бъде тъкмо в 12 и 1 минута ", посочи дежурният доктор от " Майчин дом ", доктор Юрий Хранов.

От болничното заведение регистрират повече раждания през миналата година, в съпоставяне в 2021 година В " Майчин дом " са проплакали над 3300 бебета. А по думите на лекарите, най-често срещаните имена са Ралица и Калоян.

" Повече са децата тази година при нас, с 200 бебета са повече спрямо предходната година. Имаше натовареност малко преди Нова година, към коледните празници много бебета се родиха ", посочи доктор Юрий Хранов.

Михаела е първата изписана майка за новата година от Майчин дом. Малката София се ражда на 29 декември и е трето дете в фамилията.

" Тя много избърза, трябваше да се роди чак на 15 януари, само че реши да се роди в предната година. Много съм щастлива, аз доста добре познавам личния състав, тъй като е третото ми детенце, тук съм ги раждала и другите две ", сподели Михаела Лицова.

" Емоцията е огромна, тъй като даваш живот и ги изписваш живи и здрави. Бебенцето плаче сега, тъй като е гладно ", съобщи дежурният акушер Елена Занева.

Най-много бебета през предходната година е имало през месеците юли и август.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР