Най-горещата вода в Европа стана с един градус по-топла и

...
Най-горещата вода в Европа стана с един градус по-топла и
Коментари Харесай

Най-горещата вода в Европа – единственият й „опитомен” гейзер, запушен, заради 110 000 лв.

Най-горещата вода в Европа стана с един градус по-топла и към този момент е 104 по Целзий, заяви кметът на Сапарева баня, в чийто център тя блика – Калин Гелев. Това е положителната вест.

Лошата е, че единственият настоящ " питомен ” гейзер в континентална Европа към този момент не подскача, а се " крие ” подземен по-късно земетресение или друго разбъркване на пластовете на кората на планетата, случило се на 28 май.

Кметът навреме се е обърнал към кабинета Петков – Нинова за разпределяне на незабавна помощ от 110 000 лева – по-малко от едномилионна част от брутния вътрешен артикул на страната.

" Разчитах доста на Кирил Петков, най-малкото поради корените му от село Ресилово, което е в нашата община ”, описа на конференцията на Деветия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПАтуризъм кметът.

Помощ обаче не идва и общината сама се заема с неотложните дейности по новото " опитомяване ” на водата, която се оказало, че е вдигнала още дебита си и той към този момент е 19,7 кубика в секунда. Само за информация – в спастолицата, както се назовава Велинград, е 4 пъти по-малък, като се изключи че е 24 градуса по-хладен.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР