Най-голямото увеличение от 2% е за клиентите на ЧЕЗ -за

...
Най-голямото увеличение от 2% е за клиентите на ЧЕЗ -за
Коментари Харесай

Ток, парно и газ поскъпват минимално от 1 юли

Най-голямото нарастване от 2% е за клиентите на ЧЕЗ -за дневна и нощната сила. При ЕВН и Енерго-про растежът е надлежно с 1.7% и 0.41%

Още по тематиката
За битовите консуматори целесъобразният период е до края на 2021 година, счита ръководителят на КЕВР Иван Иванов

На депутатите се наложи да одобряват незабавни ограничения, с цел да лимитират Топлоелектрическа централа " Видахим " и Топлоелектрическа централа " Свищов ", които се трансфораха в аграрни производители поради електрическата енергия

Средното нарастване на цените на електрическата енергия за битовите консуматори от 1 юли ще е 1.5%. Това реши енергийният регулатор на закрито съвещание в събота. Поскъпването е малко по-високо от плануваното, защото първичните калкулации не включваха нарастването на цената на газа с 1.91%, което също влиза в действие от 1 юли. Така неговата цена през трето тримесечие ще бъде 370.21 лева за 1000 куб. метра.

Къде и с какъв брой нараства тока

Най-голямото нарастване от 2% е за клиентите на ЧЕЗ в Западна България като това важи за дневната и нощната сила. При ЕВН и Енерго-про растежът е надлежно с 1.7% и 0.41%, като също се отнася за дневната и нощната цена.

За небитовите консуматори, които към момента са на контролирания пазар, електрическата енергия поевтинява от 1 юли с сред 1 и 11% за дневната сила. За нощната при ЧЕЗ и ЕВН понижението е 5-6%, а при Енерго-про има нарастване от 2.36%.

Цената на парното

За топлофикациите на газ повишаването ще е сред 0.99% и 3.94%, като за София то е 0.98%. В Русе, Перник, Сливен и Габрово, където топлофикациите работят на въглища, нарастването е сред 2 и 8%. При тях за разликата от останалите сдружения обаче нямаше повишаване от началото на април.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР