Най-голямото слънчево изригване от години е прекъснало радиокомуникациите в части

...
Най-голямото слънчево изригване от години е прекъснало радиокомуникациите в части
Коментари Харесай

Слънцето изригва най-голямото слънчево изригване от години – предизвиква хаос в комуникациите на Земята

Най-голямото слънчево изригване от години е прекъснало радиокомуникациите в елементи от Земята и се чакат още разстройства, съгласно учени.

Огромното изригване от Слънцето в четвъртък се счита за най-голямото от 2017 година насам и е довело до два часа радиосмущения в осветени от слънцето елементи на света. Множество водачи оповестиха за спиране на връзката, съгласно Центъра за прогнозиране на галактическото време на държавното управление на Съединени американски щати. А радиацията, въздействаща върху планетата, също аргументи краткотрайно прекъсване на радиото в цяла Южна Америка.

Масивното изригване от клас X, което е най-голямото, на което Слънцето е способно, към момента може да аргументи още пакост, съгласно Met Office, с солидна слънчева стихия, която се чака да удари планетата към 17 декември. Учените видяха момента, в който слънчевото изригване от клас X2.8 избухна от повърхността на Слънцето и споделиха, че интензивността е най-силната от голямото изригване X8.2 през септември 2017 година

Сега учените следят...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР