Най-голямото семейно рисуване на открито ще се проведе във по

...
Най-голямото семейно рисуване на открито ще се проведе във по
Коментари Харесай

Най-мащабното семейно рисуване предстои във Варна

Най-голямото фамилно изобразяване навън ще се организира във по случай Денят на детето, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна. Карин дом, взаимно с Arte Class, провежда във Варна най-голямото фамилно изобразяване навън във връзка 1-ви юни. Целта на събитието е, след месеците на пандемия и изолираност, деца и родители да прекарат време дружно. Мястото е красивата слънчева градина на Карин дом, в сърцето на Морската градина, а с изключение на изобразяване уредниците са подготвили доста изненади. Събитието е планувано за интервала сред 16.00 и 20.00 часа. Организаторите ще предложат няколко разнообразни техни за изобразяване.
За най-малките е очакван детски " Арте клас " на платна с акрилни и водни бои, на който децата ще рисуват знаците на Карин дом, а точно Карин и нейният другар Слончо!
Не всички знаят, че Карин дом носи името на братовчедката на Иван Станчов - Карин, която се ражда в церебрална парализа и която въодушевява фамилията да предприеме огромното премеждие наречено – основаването на първия лечебен център за деца със специфични потребности в България.
Децата ще рисуват дребната Карин- една вдъхновяваща персона, която също е била дете и то доста борбено, любознателно и с огромно сърце. А слончето е нейната огромна пристрастеност - колекционирала е слончета от всички свои пътешествия от разнообразни страни по света. Сега тази огромна сбирка е в Карин дом и продължава да ни припомня за едно самоуверено дете, което макар церебралната парализа е била с непреклонен дух и състрадателност към всеки, който е бил в потребност.
Другите две благоприятни условия за изобразяване по време на събитието ще са свободно изобразяване - върху хартия с моливи и пастели на обичана тематика и " Детство " - изобразяване напряко на земята с новаторски пастели и тебешири за ярки цветове по тематика " Детство ".
Освен в забавните ни художествени занимания, гостите ще могат да се включат и в проведено посещаване на Мултисензорната градина на Карин дом, да участвате в някоя от забавните работилнички в близост или просто да се насладят на прелестен следобяд с деца, слънце и хубава компания.
На място ще можете да опитате от вкусотиите от кулинарна книга " Семейно готвене по Монтесори " и да се забавлявате из всички кътчета на градината. Ако имате предпочитание да се включите, следва да имате поради, че Детски Арте Клас стартира на всеки кръговиден час (в 16.00, 17.00, 18.00 и 19.00 ч), а проведената обиколка на Мултисензорната градина се случва на всеки 30 минути (16.30, 17.30, 18.30 и 19.30). Всички действия са подобаващи за деца със специфични просветителни потребности. Входът за класа по изобразяване включва материали - бои, платно, еднократна палитра, а този за Мултисензорната градина е против подаяние по желание.
Всички действия са съобразени с епидемиологичната конюнктура и ще бъдат спазени ограниченията за сигурност за запазване на публичното здраве.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР