Най-голямото Кюстендилско село - Яхиново е в протестна готовност срещу

...
Най-голямото Кюстендилско село - Яхиново е в протестна готовност срещу
Коментари Харесай

В село Яхиново са в стачна готовност срещу цех за преработка на пластмасов боклук

Най-голямото Кюстендилско село - Яхиново е в протестна подготвеност против план за завод за преправка на пластмасови боклуци в селото. Това сподели кметът Софка Скоклева.

В селото живеят към и 2 200 поданици и още към 1000 работоят зад граница.

Според бизнеснамарението в цеха ще се обработват по 500 кг пластмасови боклуци на час, по 4 тона на ден. Технологията планува накъсване и измиване на отпадъка, гранулиране на крайния артикул. Цехът би трябвало да бъде построен на 4 дка в двора на някогашното Административнопроцесуален кодекс.

Фирмата-кандидат чака насрочване на процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда за обекта.

Хората от Яхиново са безапелационни, че няма да позволен построяването на сходен завод. Те напомнят, че в този момент в цялата страна се вършат инспекции и се откриват площадки за нерегламентирано депониране на боклуци, които идват от чужбина, най-често - Италия.

" Сега се разгоряха диспути в цялата страна по отношение на тези бали с отпадъци. Хората към този момент не търпят сходно нещо и се надявам вложителите да се откажат ", сподели кметът Софка Скоклева. Тя чака институциите да не разрешат настаняването на завод за боклуци в тяхното село. Преди месец от инициативния комитет против плана за цеха за боклуци на общо заседание гласоподаваха и изпратиха писма до всички инстанции това да не допусне, само че отговор няма отникъде. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР