Най-голямото културно предизвикателство през следващата година е това, че Пловдив

...
Най-голямото културно предизвикателство през следващата година е това, че Пловдив
Коментари Харесай

Готов ли е Пловдив за европейска столица на културата?

Най-голямото културно предизвикателство през идната година е това, че Пловдив ще е  културна столица на Европа.  Акцентите  в програмата са към 60-70 акцента от общо към 360 събития.

" С откриването се дава старт на всичко, което Пловдив може да бъде – хазаин,  основател и даже подбудител, град с история и забавно бъдеще ", уточни Гина Кафеджиян – програмен управител на общинската фондация ”Пловдив 2019 ”, в предаването " Тази заран " по bTV. 



По думите й програмата е съобразена с годишния календар. Ще има министър председатели на Драматичен спектакъл Пловдив през февруари, както и на националния спектакъл " Иван Вазов “, който ще взе участие в премиерен театър. Ще има изложения в продължение на 3 месеца. Началото на " Пловдив 2019 “ ще стартира с стратегия, която показва Берлинската стена по случай годишнината от нейното рухване. В откритото пространство елементи от стените ще показват изкуство в градска среда.

На 11 януари започва галерия, която ще продължи 3 месеца и ще бъде отдадена на тютюневата промишленост. Причината е, че Пловдив се е прочул с изгорелите тютюневи хранилища и по думите на Гина Кафеджиян това е останало като „ много деен въглен “, който оставя следи.

Пловдив се приготвя да посрещне 12 000 посетители. По думите на кмета Иван Тотев се приготвя сцена под формата на кула, която е висока над 25 метра. Малките хотели в града към този момент са запълнени. Търговците в Стария град и по Главната чакат тълпите от туристи./ Бтв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР