Най-голямото колоездачно състезание в света ще започне с етап около

...
Най-голямото колоездачно състезание в света ще започне с етап около
Коментари Харесай

Лил приема старта на Тур дьо Франс 2025

Най-голямото колоездачно съревнование в света ще стартира с стадий към Лил през 2025 година. Това оповестиха уредниците от ASO по-рано през днешния ден. Градът за първи път дава началото на обиколката на Франция през 1960 година За финален път това се случи през 1994 година

Първият стадий от 185 км към Лил ще бъде последван от още два стадия в района. На 6 юли ще се организира стадий сред Ловен-Планк и Булон-сюр-Мер (290 км), а на идващия ден колоездачите ще карат от Валансиен до Дюнкерк (172 км).

Четвъртият стадий на надпреварата ще стартира в Амиен, само че още не е ясно накъде ще продължи. Най-вероятно до момента в който са в северна Франция колоездачите ще би трябвало да минат и през елементи от Ада на Севера, както е прочут маршрута Париж – Рубе.

Цялостният маршрут на Тур дьо Франс 2025 ще бъде разгласен през октомври 2024 година В последните две години Тура започва в чужбина. Миналата година надпреварата стартира в Копенхаген, а тази – в баската част на Испания. Следващата година стартът на Тур дьо Франс ще бъде във Флоренция. През 2024 година обиколката ще приключи в Ница вместо в Париж поради Олимпийските игри във френската столица.

En 2025, c’est le re…tour du Grand Départ dans la pour la 112e édition. Depuis toujours, notre Métropole est une terre de cyclisme et de grands événements. Quelle fierté!

— Damien Castelain (@DamienCastelain)
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР