Най-голямото изпитание за предстоящия летен сезон пред морския туризъм е

...
Най-голямото изпитание за предстоящия летен сезон пред морския туризъм е
Коментари Харесай

Проданов: Най-голямото изпитание за предстоящия летен сезон пред морския туризъм е близостта ни с Украйна


Най-голямото тестване за идния летен сезон пред морския туризъм е близостта ни с Украйна и протичащата там война, и че имаше подправени вести, че България е несигурна дестинация. Това сподели министърът на туризма Христо Проданов  Христо Проданов Христо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и шеф на заведения за по време на първото издание на форума „ БГ Туризъм – Лято 2022 “, проведен от Българската телеграфна организация в партньорство с Икономическия университет във Варна.

Ние главно там насочихме напъните си, с цел да убедим нашите сътрудници, че сме сигурна дестинация, сподели Проданов. Той добави, че идната седмица следва разкриване на туристическия сезон, на което ще бъдат поканени всички посланици в България. 

Ще ги поканим, с цел да ги уверим, че България е сигурна и спокойна дестинация, и ще ги помолим да насочат това известие към своите сънародници, сподели още министърът на туризма.

Той обаче е оптимист, че „ ще се оправим “. 

По думите на министъра приоритет на България би трябвало да е здравният туризъм. 

Не може всичко да е предпочитано. Това, което може да е водещо и да развие българския туризъм, е здравният и СПА туризъм. Той е най-равномерно разпределен в цялата страна – и на морето, и в планините. Освен това не се въздейства от времето и метеорологичните условия, и може да е целогодишен, изясни министърът. 

„ За екскурзианта това е здраве, за страната – политика, за бизнеса – бизнес “, сподели Проданов.

Той добави, че летният сезон е единствено два месеца и половина, зимният – три месеца и половина. Според него здравният туризъм има капацитет да запълни останалите шест месеца от годината. „ Според мен това е единственото нещо, което може да ни донесе триумф “, разяснява още министърът, представен от Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР