Най-голямото име в българската поп музика ще изнесе специален концерт

...
Най-голямото име в българската поп музика ще изнесе специален концерт
Коментари Харесай

Месец до концерта на Лили в Брюксел! Примата пее в залата с най-добра акустика в цяла Европа

" Най-голямото име в българската поп музика ще изнесе специфичен концерт в Брюксел на 6 март 2024 година в емблематичната зала " Флаже ".

Лили Иванова ще зарадва феновете си с бутиков концерт онлайн с песни от богатия й репертоар, поднесени в нови аранжименти, дело на Ангел Дюлгеров. Сред шлагерите на българската поп звезда ще чуете " Щурче ", " Панаири ", " Детелини ", " Ветрове ", " Камино ", " Невероятно ", " Искам те ", " Преупреждение ", " Присъда " и доста други.

На сцената с именитата Лили Иванова ще бъдат и нейните музиканти от LI ORCHESTRA ".

 

Това написа екипът на " Флаже " в раздел " Програма " на интернет страницата на емблематичната зала - тъкмо месец преди огромния концерт на българската поп прима в Брюксел.

 

На 6 март Лили Иванова ще зарадва българската общественост и задграничните си фенове с осъществяване онлайн в Белгия. Събитието е по покана и под патрона на на евродепутата Илхан Кючюк.

 

Фондацията на Лили Иванова ще бъде показана в Европейския парламент, като задачата е разпространение на българската музика и просвета. Лили Иванова ще бъде призната и в историческото кметство на белгийската столица, което се намира на известния площад Гран плас.

 

А уредниците от " Флаже " се гордеят със своята зала и към този момент чакат с неспокойствие да посрещат Лили Иванова в нея, тъй като за белгийците " Флаже " е институция.

 

Казват, че именитата зала има една от най-хубавите акустики в Европа. Построена през 30-те години на предишния век в типичния за Брюксел Арт деко жанр, " Флаже " е гордостта на Брюксел и Белгия - желано място за типичен концерти, джаз и модерна музика от целия свят.

 

Но по какъв начин " Флаже " се трансформира в културната перла на столицата на Европа?

 

Сградата на " Флаже ", известна също като Къщата на радиото, е проектирана от архитекта Джоузеф Дионгре през 1933 година.

Дионгре печели конкурс за основаване на постройка, в която да се обитава първият народен оператор в Белгия. Проектът е приключен през 1938 година, а постройката е издигната в известния тогава жанр на арт деко. Дължи името си на Юджийн Флаже, белгийски юрист и политик, който е бил кмет на Иксел, местността, където се намира залата, от 1935 година до 1953 година

 

Поради формата си, наподобяваща ненапълно транспортен съд, постройката е наречена " Packet Boat " или " paquebot "  (презокеански лайнер).

 

 Flageygebouw_Copyright Johan Jacobs_voor site

 

След построяването си " Флаже " незабавно печели утвърждението на критиците, а качествата на студиата вътре притеглят известни типичен, модерни и джаз музиканти, измежду които Чък Бери, Джери Лий Луис и Чет Бейкър, за концерти онлайн и звукозаписи.

 

През 80-те години белгийските публични радио и телевизия се местят от Флаже, а пред 90-те стартира огромна реституция. Известни общественици, меценати и предприемачи сплотяват старания и средства, да за реставрират извънредно културно завещание. За първи път в историята на страната 30 белгийски компании работят дружно, с цел да спасят архитектурния шедьовър и да го възстановят в първичния му искра. Типичният жанр арт деко от фасадата е непокътнат и вътре.

 

 Flagey buitenaanzicht_Copyright Johan Jacobs

 

Днес световноизвестни пианисти, джаз реализатори и други актьори избират " Флаже " освен за концерти, само че и за студийни записи.

 

Концертът на Лили Иванова ще бъде в известното студио 4 - най-голямата зала на " Флаже ".


Освен това, студио 4 е една от концертните зали с най-хубавата звучност в Европа и дом на Брюкселската филхармония.

Тук са записани и някои от най-хубавите саундтраци за филми в света, като саундракът от 2005 година към кино лентата на Мартин Скорсезе - „ Авиаторът “ и музикалната партитура на наградения с Оскар, БАФТА и Златен глобус френски филм „ Артистът “ през 2011 година

 

 studio 4_copyright Johan Jacobs 3

Студио 4

 

" Флаже " и неговата богата история към този момент чакат Лили! Концертът на 6 март няма да е първият за примата в Брюксел. Няколко години след концерта ѝ в друга именита зала - парижката " Олимпия " - певицата  пее пред българите в белгийската столица. Организаторите на концерта във " Флаже " се надяват този път да привлекат още повече фенове, освен български.

 

И това е напът да се случи... месец преди концерта огромна част от билетите към този момент са разпродадени, а останалите пропуски са измежду най-търсената стока измежду богатата стратегия на " Флаже ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР