Най-голямото гробище в света “Долината на мира (Wadi-us-Salaam) е гигантското

...
Най-голямото гробище в света “Долината на мира (Wadi-us-Salaam) е гигантското
Коментари Харесай

Най-голямото гробище в света е обитавано от агресивни създания




Най-голямото гробище в света “Долината на мира ” (Wadi-us-Salaam) е гигантското мюсюлманско (шиитско) гробище в Ирак. То се намира край град Ан Наджаф, който се намира на 150 км южно от Багдад. Хора са погребвани тук повече от 1400 години. Тук са заровени в това число няколко ислямски пророци и почитани имами. Гробището е включено в предварителния лист на обектите на ЮНЕСКО за международно завещание (Zona666.com). Гробището е с повърхност от 601 хектара и съдържа повече от 5 милиона погребения. Но, да се пристигна тук, с цел да се посетят гробовете на предците, не е толкоз елементарно. Първо, човек би трябвало да се ресурси със специфични амулети, с цел да плаши злите духове.



Най-голямото гробище в света Това не са единствено локални истории на ужасите на суеверни хора. Копачи на гробове и надзиратели споделят, че е доста рисково да се работи тук, тъй като на това място се случват необикновени неща. Надгробни камъни се движат сами, необясними сенки и призраци се разхождат сред гробовете, появяват се зли духове, черни вещици и магьосници. Наскоро, публицист от телевизионния канал Ал-Джазира интервюира няколко копачи на гробове. Те описват за някои от тези случаи. 26-годишният Хайдер ал-Хатеми, към този момент някогашен копач на гробове, споделя: “Веднъж черна сянка пропълзя зад мен и ме удари по главата толкоз мощно, че имах сериозна травма. След това, имах възприятието, че призракът се е преместил в тялото ми … ” Поради странното държание на Хатеми, брачната половинка му го напуща и по-късно подава молба за бракоразвод. В опит да “излекуват ” индивида, семейство Хатеми се обадило на врач. Дори трябвало да продадат къщата си. Въпреки всичко, след две години, Хайдер не се усеща по-добре.



Друг копач на гробове, 32-годишният Муртаз Двад Або Себи, споделя, че има голямо текучество на копачи на гробове. Когато фантом нападна чиновник на гробището и се разчуе, другите незабавно напущат работата си, с цел да не станат жертва на нахлуване. Четете още: Охранител на крематориум записва ужасяващо видео (видео) Самият Або Себи бил атакуван от злобен дух. Това се случва през 2013 година Той споделя: “Работих през нощта. Трябваше да положа тялото на жена на нейното място на погребението й. Когато я поставих и се изправях, внезапно ръката й се подвигна и ме удари мощно по лицето. Оттогава, половината от лицето ми като че ли е вкаменена. ” Това може да се изясни с остатъчни придвижвания на мускулите, което постоянно се случва с трупове на неотдавна умряли. Според Або Себи, в този случай това е невероятно. Тялото на дамата било компактно обгърнато в бяло було, съгласно традицията и „ остатъчният мускулен конвулсия “ не би бил задоволителен, с цел да нанесе толкоз мощен удар по лицето му.



Освен проблеми с лицевите мускули, Або Себи получил и мощна психическа контузия. След тази нощ, той бил толкоз обезпокоен, че няколко пъти правил опити да се самоубие. Той е избавен единствено посредством лекуване в психиатрична болница в Бейрут. Години по-късно, той счита себе си за оздравял и съумява да се ожени. Сега, той към момента работи на това гробище. Бащата на Або Себи е сигурен: “Това е традиция в нашето семейство. Ние работим тук потомство след потомство и гибелта не е необикновена за нас. Вярвам, че тази жена беше магьосница. ” 61-годишният Хани Абу Хаим на практика живее на гробището, прекарвайки тук от заран до вечер. Според него, тук живеят главно два типа същества – призраци и джинове. Той споделя: “Една вечер видях по какъв начин скача от гроб на гроб и захапва месото на неотдавна заровени тела. Той трансформира формата си. В един миг беше котка с дълга четина, след това наедрял червей, а по-късно малко дете. Когато срещна сходни същества, аз им крещя мощно: „ Махай се! “ И това оказва помощ. “



Ислямската традиция признава съществуването на ангели, демони и джинове. Приема, че джиновете са същества в сянка, които живеят на същото равнище, като хората. Подобно на хората, те могат да бъдат положителни или неприятни. Също по този начин да имат личен живот, могат да се раждат и умират. Но, сигурно живеят доста по-дълго от хората. Въпреки това, едни от най-неприятните типове джинове са така наречен гули. Такива гули живеят живее на гробището “Долината на мира ”. Те ядат телата на мъртвите и атакуват живи хора.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР