Най-голямото газово находище в Израел Левиатан се очаква да започне

...
Най-голямото газово находище в Израел Левиатан се очаква да започне
Коментари Харесай

Започва работа най-голямото газово находище в Израел

Най-голямото газово находище в Израел Левиатан се чака да стартира да действа във вторник малко след зазоряване, в случай че в последния миг няма ново отсрочване. Това се случва близо десетилетие след откриването му, осведоми Българска телеграфна агенция.

Предвижда се сондите да проработят в 00:00 ч. по Гринуич (02:00 ч. бълг. време - бел. ред.), заяви Мая Спиър, говорителка на израелската компания Delek Drilling, която ръководи платформата дружно с американската Noble Energy и израелската Ratio Oil Exploration.

Историческото първо потичане на газ от платформата в Средиземно море към националната мрежа на Израел се планува да стартира в 06:00 ч. по Гринуич (08:00 ч. бълг. време), уточни тя.

На платформата газът ще се обработва - ще бъде отстранявана водата и мръсотията от него - преди да бъде пускан по тръбата към сушата, изясни говорителката.

Скоро по-късно е плануван и първият експорт на газ към прилежащите Египет и Йордания, чийто национални мрежи са свързани с израелската на границите на юг и на изток.

Пускането в ескплоатация на оборудването в началото бе планувано да стане преди седмица, само че министерството на околната среда на Израел го отсрочи в последния миг, нареждайки на Noble Energy да показа спомагателна информация за сигурността и екологосъобразността на интервенциите. 

 

investor.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР