Най-голямото дерби на Франция Пари Сен Жермен - Олимпик Марсилия

...
Най-голямото дерби на Франция Пари Сен Жермен - Олимпик Марсилия
Коментари Харесай

Голямото дерби на Франция още в третия кръг

Най-голямото дерби на Франция Пари Сен Жермен - Олимпик Марсилия ще се състои още в третия кръг на шампионата идващия сезон. Това се разбра, откакто беше избрана програмата на Лига 1. Срещата ще се състои на " Парк де Пренс " в уикенда на 13 септември.

Новата акция ще започва на 22-23 август. Това е две седмици по-късно от нормалното, като повода е пандемията от ковид. Предишното състезание бе прекъснато 10 кръга преди края, а шефовете на френския футбол взеха решение то да не се доиграе. ПСЖ бе разгласен за първенец, откакто имаше преднина на върха от 12 точки пред Марсилия.

La LFP a communiqué, ce jeudi, le calendrier de la saison 2020-2021 de Ligue 1.

Les matches de la première journée: https://t.co/v5fpSznVxV pic.twitter.com/uJYP4QxTnO
— L'ÉQUIPE (@lequipe) July 9, 2020
Отборът на Томас Тухел ще бъде хазаин на Метц в първия кръг от идващия сезон, а по-късно ще гостува на новака Ланс. Първият мач на ПСЖ обаче може да бъде отсрочен, в случай че отборът доближи до финала на Шампионската лига, който би трябвало да се състои на 23 август.

Лион също продължава да е участник в най-престижния клубен шампионат. На него му следва реванш от осминафиналите против Ювентус, откакто завоюва с 1:0 първата среща. Седемкратният първенец, който приключи на разочароващото седмо място предишния сезон, започва новия шампионат с посещение на Монпелие.
ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА НОВИЯ СЕЗОН В ЛИГА 1
Първите публични мачове във Франция след насилствената пауза ще се изиграят в края на юли. На 24 този месец е финалът за Купата на Франция сред ПСЖ и Сент Етиен, а на 31 юли борбата за трофея в Купата на Лигата сред ПСЖ и Лион.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР