Най-голямо впечатление на последните избори направи големият брой невалидни бюлетини.

...
Най-голямо впечатление на последните избори направи големият брой невалидни бюлетини.
Коментари Харесай

Делян Добрев: Загубихме гласове, защото много хора в нашите листи играха за себе си мажоритарно

„ Най-голямо усещане на последните избори направи огромният брой невалидни бюлетини. Ние загубихме доста гласове, тъй като доста хора в нашата листа играха за себе си мажоритарно, тъй като не обясняваха добре на гласоподавателите, че с изключение на преференцията, би трябвало да зачертават и номера на партията. Друг проблем при машините е, че в случай че гласуваш за общински съвет, не можеш да се върнеш да гласуваш за кмет. Трябва да анулират гласа ти. Трябва да свикнем да упражняваме това свое демократично право. Изборът ни ще предопредели какво ще се случи с нашия град в идващите четири години. “

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, споделяйки усещанията си от отминалия първи тур на локалните избори.

В предизборната акция нямало добра акция за това по какъв начин се гласоподава преференциално за общински препоръки, счита Делян Добрев.

Според него, в случай че е имало машинно гласоподаване, е щяло да има 400 000 изчезнали бюлетини за кметове, тъкмо тъй като машините не разрешават да се върнеш обратно и да гласуваш за кмет, в случай че си избрал да гласуваш първо за общински съвет.

 

Добрев, който е и ръководител на комисията по енергетика в Народното събрание, разяснява в детайли проблема с рафинерията " Лукойл ", заплаща ли тя налози и какъв брой скъпо продава горивата си на българския пазар.

„ От премиера Денков чух последно опорките на „ Лукойл “ и зададох въпроси за какво рафинерията в Румъния няма дерогация, а българската има. Техните танкери да не би да прелитат през Истанбул “, сподели Добрев по отношение на изявлението на премиера Николай Денков, че депутатът от ГЕРБ споделил доста неща, които не били правилни.

По думите му през 2022 година, когато пристигнала „ Промяната “ на власт, от 15 милиона барела закупени съветски нефт той скочил на 45 милиона. Добрев акцентира, че 94% бил делът на купения съветски нефт през 2022 година, когато ръководи Политическа партия. През 2021 година, когато на власт още е ГЕРБ, единствено 48% от петрола, употребен от бургаската рафинерия е съветски.

„ Дерогация не е неприятно стига изгодите да са за жителите, а не за „ Лукойл “, уточни в умозаключение той.

 

Делян Добрев демонстрира информация от Европейската комисия, съгласно която в 12 европейски страни горивото е по-евтино, в сравнение с в България, в случай че не се взимат поради налозите и акцизът, които го оскъпяват.

" Имаме един от най-скъпото гориво в Европа макар дерогацията. Даваме на " Лукойл " да купува на ниска цена съветски нефт ", добави той. Добрев даде за образец Румъния, където се преработва неруски нефт, а горивата са по-евтини, в сравнение с в България.

" Денков 4 месеца не праща писмо на " Лукойл " с покана да си платят отговорностите. Ако беше изпратил писмо, мярката можеше да стартира още от юли. Те просто не извършват закона, тъй като нямат интерес. Имат очевидно други ползи ", уточни депутатът от ГЕРБ.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР