Най-голямата загуба на национален ресурс е миграцията на хора извън

...
Най-голямата загуба на национален ресурс е миграцията на хора извън
Коментари Харесай

Красимир Вълчев разкри, че се намираме на челните места на престижна европейска класация

Най-голямата загуба на народен запас е миграцията на хора отвън страната, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на полемика в Смолян. Той взе участие в цивилен разговор на тематика обучение. Сред участниците във форума бяха евродепутатът Владимир Уручев, народните представители доктор Даниела Дариткова и доктор Красимир Събев, регионалният шеф Недялко Славов, кметът на Смолян Николай Мелемов.

Демографските проблеми и очертаващият се в следващите години и десетилетия недостиг на кадри във всички сфери бяха сред основните дискутирани теми. С инструментите на образователната политика трябва да стигнем до изключените от системата на образованието деца, посочи образователният министър.

Той допълни, че наред с критиките, страната ни е на челните места по четивна грамотност, с по-добри резултати дори от страни като Германия.
През този програмен период в над 500 образователни институции в страната ще бъдат направени инвестиции на стойност над 700 млн. лева по програмите " Региони в растеж " и ПРСР, допълни министър Вълчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР