Най-голямата военна база на НАТО в Европа ще се изгради

...
Най-голямата военна база на НАТО в Европа ще се изгради
Коментари Харесай

Румъния строи най-голямата натовска база в Европа

Най-голямата военна база на НАТО в Европа ще се построи в Румъния. Тя може да бъде подготвена до 2040 година вследствие на разширението на 57-ма авиобаза на румънските военновъздушни сили " Михаил Когълничану ". Това заяви румънската секция на Евронюз.
 
В село Михаил Когълничану (окръг Констанца в югоизточната част на страната) е почнала работа по разширението на към този момент съществуващия тук боен комплекс, който ще се простира на няколко хиляди хектара, отбелязва телевизионният канал. Хиляди американски военни и техните фамилии ще бъдат настанени тук.
 
Румънската страна ще влага $2,5 милиарда в плана. Огромният боен комплекс, който ще се появи вследствие на разширението въз основата Михаил Когълничану, ще има повърхност от 2800 хектара и ще включва нови уреди.
 
 Мястото, където ще бъде издигната натовската база в Румъния Мястото, където ще бъде издигната натовската база в Румъния Източник: Еuronews.ro
Проектът включва разширение на инфраструктурата на летището, в това число писти, нова контролна кула, радиофар и радионавигационна система, полетен тренажор и хангари. Освен това ще има административни и обществени здания, учебни заведения и детски градини, магазини, заведения за хранене, кино и болница. В града ще живеят 10 хиляди бойци на НАТО със фамилиите си и помощния личен състав въз основата. Вече е почнала работа в южната част на комплекса, където се построяват пътища за достъп и електрическа мрежа. Базата ще проработи изцяло през 2040 година.
 
Решението за разширение на 57-ма румънска военновъздушна база " Михаил Когълничану " е взето на фона на въоръжения спор, който се води през последните две години покрай границите на Румъния, отбелязва телевизионният канал. Американската войска употребява базата Михаил Когълничану от 1999 година и сега разполага с детайли от американската 101-ва въздушнодесантна дивизия, както и съюзнически изтребители, които оказват помощ на румънските военновъздушни сили в задачи за наблюдаване на въздуха. Румъния е член на НАТО от 2004 година.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР