Най–голямата високотехнологична лаборатория за космически науки у нас беше открита

...
Най–голямата високотехнологична лаборатория за космически науки у нас беше открита
Коментари Харесай

Най–голямата високотехнологична лаборатория за космически науки у нас е открита във Варна

Най–голямата високотехнологична лаборатория за галактически науки у нас беше открита във Висшето военноморско учебно заведение във Варна.

Тя разполага с съвременно съоръжение, което включва настолен спътник, посредством който се симулират и основават галактически задачи. Целта на лабораторията е да основава същински галактически фрагменти, стартирайки през есента с нова магистърска стратегия за галактически инженеринг и технологии. Техниката, софтуерът и спътникът са изяло дарени от частна компания. С лабораторията се обезпечават и 50 работни места.

" На покрива на академията има към този момент наземни станции, сателитни, които са също техни, построени от нас, те към този момент споделят със спътници в нискоземна орбита. Така че всичко, което виждате тук, е основано за на практика да изградим бъдещето на космоса в България ", съобщи донорът Райчо Райчев.

" За Военноморските сили това съставлява голяма крачка напред. Бих го сравнил с това, което Армстронг е споделил за стъпката на луната, тъй като това ни издига в напълно друго измерение ", сподели командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР