Най-голямата видеоплатформа онлайн - YouTube - спира напълно монетизацията на

...
Най-голямата видеоплатформа онлайн - YouTube - спира напълно монетизацията на
Коментари Харесай

Спират парите на руските YouTube-ъри от руска публика

Най-голямата видеоплатформа онлайн - YouTube - стопира изцяло монетизацията на видео от съветски фенове поради войната в Украйна. Решението идва 2 дни откакто Руската федерация блокира уеб страницата, благосъстоятелност на Гугъл, на своя територия.

YouTube бяха измежду първите, глобили съветско наличие онлайн, когато блокираха каналите на RT и всички други съветски държавни медии на платформата си - преди войната. Русия настоя блокадата да бъде вдигната, и откакто получи отвод, блокира цялата платформа.

Но това не бе краят на съветските YouTube-ъри - болшинството от тях знаят по какъв начин да заобиколят сходна възбрана с лекост - посредством виртуална частна мрежа, да вземем за пример.

Решението на YouTube да спре монетизацията би трябвало да значи, че съветските канали няма да печелят нищо от реклами - и това би засегнало в огромна степен най-популярните от тях. В добавка Гугъл блокира монетизация и от доста подуслуги - спонсорство, суперчат и даренията, които идват с него, суперстикери, и прочие, идващи от съветски фенове. Но има значим подробност:

" Тези промени не се разгръщат върху феновете, намиращи се отвън Русия ", акцентират от платформата.

Това действително трансформира глобата - руснаци, чиято аудитория е главно в Русия, ще останат без пари, само че тези, които основават интернационално наличие и главната им аудитория е отвън Русия няма да имат огромни загуби.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР