Най-голямата верига за бързо хранене в света Subway обяви, че

...
Най-голямата верига за бързо хранене в света Subway обяви, че
Коментари Харесай

Subway планира да отвори близо 4000 ресторанта в Китай

Най-голямата верига за бързо хранене в света Subway разгласи, че ще отвори съвсем 4000 нови ресторанта в континентален Китай през идващите 20 години, написа CNN Business.

" Toвa e нaй-гoлямoтo фpaнчaйз cпopaзyмeниe в иcтopиятa нa Ѕubwау и eднo oт нaй-гoлeмитe в цялaтa индycтpия зa pecтopaнти зa бъpзo xpaнeнe ", се споделя в изказване на Ѕubwау.

Мащабното уголемение ще стане допустимо с помощта на договорката, подписана от Subway с китайска компания Shanghai Fu-Rui-Shi Corporate Development (FRS). Ще бъде назначен нов основен изпълнителен шеф, който да следи китайския бизнес. FRS се финансира от консорциум от частни вложители и също по този начин ще получи изключителни права за надзор върху всички местоположения на марката в континентален Китай посредством съглашението.

Това съглашение е значим крайъгълен камък в интернационалната тактика за напредък на Subway, защото ние продължаваме да се фокусираме върху стратегическото разширение на нашия отпечатък и поддържането на позицията ни на една от най-големите ресторантьорски марки в света “, съобщи основният изпълнителен шеф на Subway Global Джон Чидси.

„ Китай е основен пазар със забележителна дълготрайна опция за напредък и ние с неспокойствие чакаме да предоставим Subway преживяването на още повече посетители в района “, добави той.

Сделката е част от по-широките старания на Subway за определяне на нови партньорства както вкъщи в Съединените щати, по този начин и в чужбина, изключително в Азиатско-тихоокеанския район.

Subway очерта проекти да удвои настоящата си мрежа от заведения за хранене в района, от почти 3500 ресторанта до повече от 6000 ресторанта през идващите пет години “, сподели още Чидси.

В момента компанията има близо 37 000 ресторанта допълнително от 100 пазара по света. Mинaлaтa гoдинa Subway ycпя дa yдapи peĸopд пo пpoдaжби cлeд нaй-гoлeмитe cи пpoмeни в мeнютo. Китайската агресия на компанията идва, до момента в който тя изследва евентуална продажба. През февруари частната компания съобщи, че е наела JPMorgan Chase да търси покупател след напредък в бизнеса й, подхранван от обновяването на менюто и магазините, както и от интернационалния напредък.

Subway съобщи, че няма да прави обществени мнения, до момента в който процесът на продажба не завърши. Но в случай че бъде реализирано съглашение, това ще бъде една от най-големите покупко-продажби в промишлеността за бързо хранене след придобиването на веригата за понички и кафе Dunkin` за 11.3 милиарда $ през 2020 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР