Най-голямата украинска частна енергийна компания ДТЕК е готова за идващата

...
Най-голямата украинска частна енергийна компания ДТЕК е готова за идващата
Коментари Харесай

Украинска енергийна компания иска противоракетна отбрана за електроцентралите си

Най-голямата украинска частна енергийна компания ДТЕК е подготвена за идващата зима и съветските офанзиви, само че нейните електроцентрали се нуждаят от повече системи за противоракетна защита , с цел да работят безвредно. Това съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Максим Тимченко пред " Ройтерс ".

След началото на войната в Украйна Европа и някогашния комунистически блок доставиха стотици трансформатори, километри кабели и хиляди дизелови генератори, нужни за осветяване и отопление на страната през зимата. Но опитът от последните 12 месеца подтикна Украйна да търси повече системи за противовъздушна защита, с цел да отбрани сериозната си инфраструктура.

" Имаме потребност от повече " Пейтриоти ", от повече системи IRIS. Не можем да се защитим от балистични ракети, в случай че нямаме системи за противовъздушна защита " , сподели Тимченко по време на изявление във Варшава. " Знам, че нашият президент и нашето държавно управление вършат всичко допустимо, с цел да предадат посланието, че имаме потребност от това съоръжение, с цел да защитим нашата енергийна система ", добави той.
 Германия и други страни от Европейски Съюз догoвориха взаимни поръчки за Противовъздушна отбрана
Германия и други страни от Европейски Съюз догoвориха взаимни поръчки за Противовъздушна отбрана

В рамките на ръководената от Германия Европейска самодейност " Небесен щит "

Всяка една от 13-те електроцентрали на DTEK, които доставят сила на повече от седем милиона украински фамилии, е подложена на обстрел от Русия, която стартира продължителни офанзиви против електрическата мрежа на страната. Около 50% от потенциала на компанията от 2,3 гигавата е бил развален, погубен или ангажиран, което е предизвикало спирания на тока, сподели Тимченко.

От април ДТЕК съумя да възвърне осем от 13 енергоблока , други два са в ремонт, а две въглищни централи ще би трябвало да работят през зимата.

Компанията ще върне в употреба целия си изгубен потенциал, сподели Тимченко. ДТЕК също по този начин е осигурила задоволително въглища и газ за зареждане на своите електроцентрали, в това число 280 хиляди метрични тона въглища от Полша, които могат да бъдат увеличени до 400 хиляди тона.

" Въглищата от Полша са по-скъпи от горивото, което може да се доставя от Амстердам, само че несъмнено са по-евтини, в сравнение с в Украйна ", добави той.
 Зеленски заплаши Русия с ответни удари, в случай че нападна украинската енергийна система
Зеленски заплаши Русия с ответни удари, в случай че нападна украинската енергийна система

Киев има доста усъвършенствани качества да нанася удари с дронове и ракети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР