„Най-голямата тайна на службите е смисълът от тяхното съществуване”, обяви

...
„Най-голямата тайна на службите е смисълът от тяхното съществуване”, обяви
Коментари Харесай

Генерал Чобанов: ДАНС е груба, невероятна грешка

„ Най-голямата загадка на службите е смисълът от тяхното съществуване”, разгласи в студиото на „ ” военачалник Иван Чобанов - индивидът, управлявал най-дълго Национална работа сигурност, преди да се сътвори ДАНС.

„ Не желая да ставам воин със остаряла дата. След като приключих едногодишния курс за начална подготовка, реших, че тази работа не е за мен. Несъвпадение с професионалните ми настройки. Няма политика, няма идеология. Нашето потомство живееше във времето, когато социализмът беше една безконечност. Ние вярвахме в социализма и не можехме да си представим, че ще стане това, което е сега. Така че няма политика в моето овакантяване. Винаги съм смятал, че активността на Държавна сигурност за това време е била нужна. Не съм имал проблеми откакто напуснах”.



„ Г-н Румен Петков беше министър, 2007 година бях освободен от управителния си пост в Национална работа сигурност. Тогава беше ясно, че ще се сътвори Държавна организация „ Национална сигурност”. Искам да изразя едно мое мнение. Твърде постоянно се приказва, че надали не организацията е основана поради вътрешнопартийни разногласия в Българска социалистическа партия. И че повода е да се отнеме на Румен Петков силовият инструмент. Истината е в това, че тази идея за една такава работа, се търкаляше по коридорите на „ Позитано” доста от дълго време. Лично на мен са ми предложили да си кажа мнението. Винаги съм бил срещу, изрично. Създаването на службата е една заблуда, че като възстановим един модел на службите, който беше преди 1989-та година, с това ще си решим проблемите”, уточни военачалник Чобанов.

По думите му основаването на ДАНС изрично е било „ груба, невероятна неточност просто”. С нея се е реабилитирала структурата на остарялата Държавна сигурност.



„ Два модела има на действие на службите. Единият е на тоталитарната страна, а другият, на свободните общества. Те се разграничават по роля в обществото, по функционалности, по структуриране, по метод на организация на работата. Ролята в обществото на тоталитарната конструкция е да пази властта. Функциите са репресивна и осведомителна. Структурирането е на база структурите в страната. Във всички тях се разполагат сили и средства на службата. Тя следи, управлява и така нататък В европейските страни в никакъв случай не е съществувал този модел”, съобщи Чобанов и добави че ДАНС се е трансформирала в ядро за корупционни практики и репресии.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Запознах се с момиче по интернет и и предложих да си пишем... същински писма (падам си леко романтик). Тя дълго мълча, а след това ме попита:… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниРусия има " доста комплицирани разследващи ползи в Германия " Той съобщи това по време на взаимна конференция с партия АБВКралете и кралиците са считани за определени от Бог и по тази причина техните здравословни проблеми рядко са били притежание на народаТой си отиде на 77 годиниУдарили са се челно два леки автомобила12 души са в неизвестностВластите декларират, че " Фудан " е университет от международна класаГоловченко: Уверени сме в своята правотаПапа Франциск се срещна през днешния ден и с двамата основани във Ватикана канадски кардиналиЗаплахата е доста реалнаЯвлението обхвана Мраморно, както и прилежащите сектори от Черно и Егейско моретаХерцогът на Единбург е оставил великодушна сума пари на хората, които са останали неразделно до него в последните му часовеНяма ваксина против вируса на западнонилска трескаТези имунни кафези от черепа са " миротворците ", чиято задача е да поддържат здраветоИсторическо съглашение да реформират международната данъчна система
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР