Най-голямата сума до момента по програмата си за откриване на

...
Най-голямата сума до момента по програмата си за откриване на
Коментари Харесай

Apple плати 100 500 долара на студент по киберсигурност, открил пробив в iPhone

Най-голямата сума досега по програмата си за разкриване на бъгове е изплатила Apple на студент по киберсигурността, който е съумял да откри сериозен пробив в iPhone и Mac, оповестява Apple Insider.

Възнаграждението, което е получил младокът Райън Пикрен възлиза на 100 500 $, като то е с 500 $ повече от предходния връх в програмата на Apple. 

Пикрен e разкрил уязвимост в софтуера камерите при смарт телефона и преносимите компютри на Apple, през който хакер би могъл да получи достъп до всички уеб сметки на притежателя на устройството. 

В това число влизат банкови профили, iCloud и други, като пробивът би останал изцяло неусетен за потребителя. 

Според Пикрен с повече усърдие по-способен хакер би могъл да употребява откритата уязвимост, с цел да получи достъп до безусловно всички данни в устройството. 

По думите на студента пролуката в отбраната е била отстранена с ъпдейта към Safari 13, като допреди това Apple не е приемала казуса за сериозна опасност за потребителите й. 

Компанията към момента не е коментирала публично откритията на Пикрен, само че пък е изплатила упоменатата сума. 

Колкото и огромна да ни се коства тя, съгласно някои тя не е задоволителна, имайки поради, че оповестеният оптимален награден фонд възлиза на един милион $.

Как тъкмо се пресмята всяка самостоятелна премия в сметките на Apple е тайнственост, която надали скоро ще разплетем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР