Най-голямата спешна болница у нас е взела пари от Здравната

...
Най-голямата спешна болница у нас е взела пари от Здравната
Коментари Харесай

НЗОК засече фиктивни хоспитализации в Пирогов

Най-голямата незабавна болница у нас е взела пари от Здравната каса за пациенти, които действително не са лекувани там. И още - в лечебното заведение желали пари от пациенти за активност, която се покрива от Здравната каса. Това показват от пресцентъра на НЗОК.

Проверени са историите на болесттите на 802-ма пациенти, лежали в болничното заведение по няколко клинични пътеки. Сред тях за чернодробна цироза и остра бъбречна непълнота. Инспекторите открили, че в здравната документи на пациентите има медикаменти, които не са отпуснати от болничната аптека на " Пирогов ". Не бил спазен диагностично-лечебният логаритъм.

От Здравната каса показват, че " Пирогов " би трябвало да възвърне общо 1 104 743 лева, които е получила безпричинно. Резултатите от инспекцията ще бъдат дадени на прокуратурата. От " Пирогов " оповестиха пред Българска национална телевизия, че ще възразят в законовия период против констатациите. За нарушаванията преди месец заяви служебният заместник-министър на опазването на здравето Димитър Петров. Той не изключи опцията да се стигне и до промяна на управлението на болничното заведение.

Пациенти, лекувани в " Пирогов ", стачкуваха в отбрана на шефа на отделението по вътрешни заболявания. Там работят с клиничните пътеки, които Здравната каса е проверила.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР