Най-голямата си атака срещу Сирия от три месеца насам извърши

...
Най-голямата си атака срещу Сирия от три месеца насам извърши
Коментари Харесай

Израел нанесе мощен удар по ирански цели в Сирия, атаката е най-силната от 3 месеца насам

Най-голямата си офанзива против Сирия от три месеца насам извърши Израел, оповестиха през днешния ден медии в Дамаск. По първична информация, ударът е нанесен от израелски самолети, които са нахлули от въздушното пространство на Ливан.

``
реклама

Пострадали са трима сирийски военни и е развален склад за муниции. Чуждестраннни репортери оповестяват, че са се чули гърмежи и в Дамаск, само че повода за тях към този момент не е открит, написа Блиц.

По данни от други неофициални източници са унищожени склад с ракети иранско произвеждане и щаб на „ Хизбула “. Атаката била осъществена с 22 ракети, изстреляни от въздушното пространство на Ливан. Обстрелвани са също по този начин няколко сирийски щаба и боен цех.

Агенция NNA оповестява още, че самолети на Военновъздушни сили на Израел са изпълнявали маневри на ниска височина във въздушното пространство на Ливан, имитирайки удари. Изданието отбелязва, че израелските Военновъздушни сили са употребявали и средства за отбрана от Противовъздушна отбрана. 

От ЦАХАЛ (Армията за защита на Израел) заявилиха, че системата за Противовъздушна отбрана е била употребена за прехващането на зенитна ракета. 

Според армията на Израел нападението е отговор на изстреляна от Сирия противовъздушна ракета.

Официален Дамаск твърди, че са ранени трима сирийски военнослужещи. Сп. „ Нюзуик “ пък цитира източници на Пентагона, които оповестяват за ранени няколко високопоставени членове на „ Хизбула “, които се готвели да излетят за Иран.

Това е най-мощната израелска офанзива в региона от 17 септември насам. Тогава сирийската Противовъздушна отбрана при опит да смъкна израелски самолети улучи по простъпка съветски разследващ „ Ил-20 “. „ Приятелският огън “ докара до гибелта на 15 съветски военнослужещи.

Израелски боен представител отхвърли коментар.
Израелски медии настояват, че няколко часа преди офанзивата в Дамаск кацнал аероплан на иранската гражданска самолетна компания „ Фарс еър Кешм “. Най-вероятно обаче той превозвал не пасажери, а военно съоръжение.

От видеозапис се вижда и по какъв начин сирийска ракета  се пробва да прехване израелска, само че не съумява и в последна сметка поразява кграда в региона на летището край Дамаск.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР