Най-голямата ротация на американски войски в Европа е в ход

...
Най-голямата ротация на американски войски в Европа е в ход
Коментари Харесай

US танкова бригада с отличия от две световни войни идва на учения у нас

Най-голямата ротация на американски войски в Европа е в ход сега в Полша. Има ли връзка това с ученията на Русия и Беларус – „ Запад 2017”? Отговорът е „ не”, само че ротацията е последица от анексираните на Крим от Русия и част от американския проект за подсигуряване на европейската сигурност от 2014 година

Втора бронирана бригада е пристигнала от Канзас в Полша и към този момент 10 дни организира обучение. Бригадата има дълга европейска история с присъединяване си в Първата международна война и с десанта при Нормандия във Втората международна. Била е в Ирак, Афганистан и Корея.

Сега е част от американската самодейност за сигурността на Стария континент и ще остане в Източна Европа 9 месеца. „ Няма нищо общо с задачите ни преди този момент. Главното предизвикателство тук е да упражняваме дружно с сътрудниците ни ида реализираме съвместимост”, изяснява полк. Максуел.

След като приключат с учението тук американците ще се разпилян в пет страни. Две роти ще дойдат за учения и в България. Втора бронирана бригада ще бъде част от ротационното наличие и ще тренира бързо напредване и събиране за учения. Такива тренировки ще има с подразделения от бригадата в Германия, Унгария, Румъния и в нашата страна.

В Европа Втора бригада ще остане с 3300 души, 85 танка и 130 бойни машини „ Брадли”. В момента на Стария континент има 62 000 американски военни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР