Най-голямата политическа сила у нас ГЕРБ дава извънреден брифинг около

...
Най-голямата политическа сила у нас ГЕРБ дава извънреден брифинг около
Коментари Харесай

ГЕРБ с извънреден брифинг за скандала около Истанбулската конвенция: Искаме да влеем разум в БСП

Най-голямата политическа мощ у нас ГЕРБ дава ексклузивен брифинг към разразилите се кавги за ратификацията на Инстанбулската спогодба. Припомняме, че през вчерашния ден Българска социалистическа партия взе решение на Национален съвет, че ще гласоподава срещу конвенцията. Освен социалистите с приемането й са несъгласни и Обединените патриоти, както и Воля на Веселин Марешки.

Така ориста на вкараната в петък в Народното събрание Истанбулска спогодба е съвсем решена. От Движение за права и свободи също не са на едно мнение за приемането й, написа ПИК.

“Искаме да влеем малко разсъдък в Българска социалистическа партия. Големият абсурд в действителност е, че конвенцията има за цел да покаже, че не приема стандартите дамите да бъдат принуждавани да се омъжват принудително, да бъдат изнасилвани от техни близки”, сподели външният министър Екатерина Захариева. Само 9% от убийствата на дами са осъществявани от чужд мъж, останалите са от техен брачен партньор или непосредствен. Захариева подкани Българска социалистическа партия да послуша Сергей Станишев. Конвенцията щяла да задължи страната да се криминализира насилието над дами и няма нищо общо с легализирането на “трети, четвърти или пети пол”.

“Пълно единогласие от представителите на държавните институции, на правосъдната власт и  неправителствените институции имаме”, разясни правосъдният министър Цецка Цачева. Тя упрекна медиите, че вършат “различни спекулации” с страните, които са утвърдили конвенцията. Ратифицирането не е ангажимент единствено на европредседателството,а и на другите институции на Европейски Съюз, напомни тя. “Всички терзания могат да бъдат разсеяни, в случай че всеки един умерено прочете текста на конвенцията. Категорично не става дума за трети пол”, сподели Цачева. Тя похвали Сергей Станишев и го назова “последователен във връзка с европейските политики”.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР