Най-голямата по обем на транзакции криптовалутна борса в света Binance

...
Най-голямата по обем на транзакции криптовалутна борса в света Binance
Коментари Харесай

Най-голямата криптовалутна борса Binance спря да обслужва руснаците

Най-голямата по размер на транзакции криптовалутна борса в света Binance забрани на руснаците, както и на всички лица, пребиваващи в Русия, да купуват и продават долари и евро посредством своята P2P услуга. Това бе обявено на Forbes от представител на борсата. Решението е взето в сходство с десетия пакет от ограничаващи ограничения на Европейски Съюз против Русия.

Освен това борсата забрани на жителите на Европейски Съюз да купуват и продават рубли посредством P2P.

„ Потребителите могат да избират други налични фиатни валути, с цел да продължат да употребяват Binance P2P “, уточни представител на борсата.

При опит за осъществяване на трансакция уеб сайтът подканва потребителите да изберат „ локалната валута за P2P търговия “ в сходство с разпоредбите на Binance.

Услугите P2P (peer-to-peer) дават опция на потребителите да правят транзакции между тях без посредничеството на борса и на каквото и да било друго, освен това при свои лични условия. P2P услугите на Binance и другите тържища за криптовалути бяха интензивно употребявани от руснаците през 2022 година като инструмент за прекачване на пари в чужбина, откакто постоянните SWIFT преводи станаха сложни, а по-късно и съвсем невъзможни. Тези услуги могат да се употребяват за прекачване на пари от един криптовалутен портфейл в различен или за закупуване на криптовалути (например непосредствено привързаният към цената на $ USDT стейбълкойн за рубли).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР