Най-голямата платформа за онлайн търговия Amazon ще закрие всичките си

...
Най-голямата платформа за онлайн търговия Amazon ще закрие всичките си
Коментари Харесай

Защо Amazon заменя изскачащите магазини с продажба на книги

Най-голямата платформа за онлайн търговия Amazon ще закрие всичките си " изскачащи " или pop up магазини в Съединени американски щати и на тяхно място ще отвори книжарници, написа Reuters.

Акциите на компанията затвориха със спад от 1,4 %, до момента в който акциите на книжния търговец Barnes & Noble Inc завършиха с 8,9% по-малко.

Очаква се всички " изскачащи " магазини на Amazon в Съединени американски щати да бъдат затворени до края на април.

Pop up или " изскачащи " магазини са инструмент на PR практиката. Те се появяват изненадващо на оживено място. Имат за цел да показват новите артикули и да разрешат на потребителите да ги пробват. Изчезват също толкоз изненадващо, колкото и се появяват.

Тези магазини са част от PR тактиката на Amazon да разпространява своите нови артикули като гласово следените високоговорители Echo.

Източник:

"изскачащ " магазин на Amazon в мол в Маями

Онлайн търговецът към този момент е подготвен да продава новаторските си артикули и в останалите физически обекти, в това число веригата Whole Foods, добита през 2017 година и безкасовите си магазини Amazon Go.

Компанията на Безос възнамерява да отвори още физически магазини, които да оферират по-качествени артикули, такива оценени с 4 звезди или повече. Част от тази тактика включва и разширението на Amazon Books, което ще докара до отваряне на книжарници.

От компанията споделят, че се насочват към книгите, тъй като имат повече опит и могат да предложат по-голям избор. Amazon e деец точно в продажбата на книги, защото още когато започва компанията, Джеф Безос първо продава единствено книги. А това слага американския търговец в много положителни позиции на книжния пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР