Най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org празнува първите си

...
Най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org празнува първите си
Коментари Харесай

TimeHeroes на 10 години

Най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org чества първите си 10 години със серия от събития, отразяващи развиването на организацията, която свързва хора от цяла България с дела, които имат потребност от поддръжка. За миналото десетилетие с помощта на платформата близо 90 000 доброволци са подкрепили с времето си над 2500 начинания на 1046 уредника в 340 обитаеми места в България.

За да улови човешките истории зад тези цифри, екипът дава старт на акцията с интерактивната фотографска галерия „ Ще вземам участие!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев “, оповестяват от платформата.
 Фестивалът Open Buzludzha 2022 обезпечава средства за обезопасяване на монумента на връх „ Хаджи Димитър ” („ Бузлуджа ”) и отварянето му за гости. Паметникът на Бузлуджа, 19 август 2022.

Освен да прегледат, посетителите ѝ ще бъдат поканени да станат и нейни „ куратори “, като добавят главните фрагменти, подбрани от Надежда Павлова, с останалите фотографии, които към момента не са ситуирани на стените галерията. По този метод, с помощта на груповото деяние, историите от фрагментите ще оживеят за публиката и в последна сметка ще основат финалния вид на изложбата. Точно както присъединяване на доброволците прави вероятни задачите на всички организации, които са потърсили поддръжка. 
 Две девойки се радват на получени коледни дарове от незнайни добродетели. Фондация „ Рома Ямбол ” сервира стотици коледни дарове, събрани посредством акция на ТimeHeroes, на деца от Ямбол и близките села. Село Могила, община „ Тунджа ”, 23 декември 2021.

Фотографиите на Денислав улавят моменти от доброволчески акции на 27 организации, снимани през последната година в цялата страна, като част от тях се концентрират върху взаимоотношението сред ментори и деца от уязвими групи, работата в обществена кухня, разходките на доброволци с хора с увреждания, едно дежурство на горещата линия за потърпевши от принуждение на " Асоциация Анимус ", високопланински почиствания, дела в поддръжка на животни, културни фестивали, безсънните нощи във Варна по време на първите дни от войната и напъните на доброволци и бежанци да основат собствен „ Втори дом “ в Пловдив.
 Младежи, обитаващи ЦНСТ в град Мездра изпращат доброволците от акция на „ Подари време ” след ден прекаран дружно. Мездра, 24 юли 2022.

Откриването на изложбата е на 4 октомври (вторник) от 18:00 ч. в изложба Doza (ул. „ Цар Самуил “ 52), а всеки, който желае да я види и да взе участие в нея, може да го направи до 14 октомври в това число. 
 Доброволци сортират получени облекла в склада на Съвета на дамите бежанки в България, с цел да могат по-късно хора, търсещи протекция, да дойдат и да вземат някои от тях съгласно потребностите си. София, 25 ноември 2021.

Паралелно с изложбата екипът готви и редица събития, включващи видеа с авторска лирика на създатели като Петя Кокудева, Албена Тодорова и Стефан Икога с фокус върху груповата мощ на доброволчеството, както и особено издание (зийн) с фотографии на сниманите от Денислав Стойчев начинания, което ще се популяризира гратис на разнообразни места в цялата страна. Изданието е подкрепено от Министерство на културата и с изключение на на хартия, ще може да бъде прегледано и онлайн в особено основан за задачата уебсайт.
 Доброволци вземат участие в облагородяването и разрастването на приюта за кучета от отворен вид Every Dog Matters в Костинброд. Костинброд, 27 ноември 2021.

Кампанията ще завърши в края на годината, а по случай Международния ден на доброволчеството (5 декември) част от сниманите от Денислав Стойчев фрагменти ще излязат и в градска среда, където също ще могат да бъдат прегледани свободно, с цел да доближат до по-широка аудитория. 
 Екип на Спасителен център за диви птици на „ Зелени балкани ” освобождава в природата сполучливо оздравял царски орел. Птицата е била простреляна от бракониери през 2021 година. Защитена зона „ Каменски хълм ”, село Камен, община Сливен, 26 април 2022.

Патрон на акцията “10 години TimeHeroes ” е Фондация " Америка за България ". Тя се реализира и с скъпата поддръжка на сътрудниците ни от Noble Graphics, MediaCom и Hewlett Packard Enterprise. Партньори на изложбата „ Ще вземам участие!: 10 години TimeHeroes през обектива на Денислав Стойчев “ са изложба DOZA, CoKitchen, Вила Мелник и and.bread. Специалното издание с фотографии на Денислав Стойчев излиза с финансовата поддръжката на Министерство на културата.
 Майки с дребни деца са измежду приютените в постройката на закритата през 2015 година Белодробна болница в Пловдив, превърната от доброволци във „ Втори дом ” за бягащите от войната в Украйна. Самите бежанци са измежду най-активните доброволци във всекидневната работа п
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР