Най-голямата опасност пред България в момента е да бъде въвлечена

...
Най-голямата опасност пред България в момента е да бъде въвлечена
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Големият губещ от войната е Европа и България като част от нея

Най-голямата заплаха пред България сега е да бъде въвлечена във военния спор в Украйна. Това съобщи пред гласоподаватели лидерът на листата на „ БСП за България ” за Варна и Търговище Борислав Гуцанов.
Той е безапелационен, че това ще стане, в случай че властта попадне в ръцете на коалиция сред ПП-ДБ и ГЕРБ. „ Между тези две обединения няма разлика - по тази причина ги и нарекохме „ коалиция на войната “. Те дружно гласоподаваха в Народното събрание военната помощ за Украйна, дружно гласоподаваха да бъдат дадени милиарди левове за „ хартиени “ самолети и дружно поддържаха съответна американска компания, която да доставя нуклеарно гориво, без да е ясно дали е съвместимо с технологията на нашата АЕЦ „ Козлодуй “, без търг и конкурс. ”, сподели той.
„ Единствената опция сега, която е в положение да резервира мира и да реализира енергийната самостоятелност на България, е 130-годишната потвърдено мъдра партия – Българска социалистическа партия “, съобщи Гуцанов.
Според него огромният губещ от войната в Украйна сега е Стара Европа и България като част от нея. И даде съответен образец, който касае всяко домакинство и компания в страната ни: „ В момента цената на газа в европейските страни, който идва полутечен от Съединени американски щати, е в пъти по-висока от тази на „ Газпром “. Само за предходната година сме платили 1 милиарда лв. повече, а за първите два месеца на тази година – още 200 млн. лв. ”, изясни Гуцанов.
По неговите думи облагите на американските компании са умопомрачителни. „ Шепа огромни консорциуми инкасират милиарди долари директно от войната, а ние, европейците, плащаме сметката. По публични данни нарастването в облагата на „ Шел “ за една година е $40 милиарда, което е връх. Печалбата на „ Тексако “ е $56 милиарда, а на „ Бритиш петролиум “ - $28 милиарда С 25% е увеличена капитализацията на 5-те най-големи производителки на военна техника в Съединени американски щати. „ Мисля, че ползата на американската страна от войната и рецесията на горива в Европа е пределно явен “, акцентира Борислав Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР