Най-голямата опасност е свързана именно с ядрените централи в Украйна,

...
Най-голямата опасност е свързана именно с ядрените централи в Украйна,
Коментари Харесай

Петков: Най-голямата опасност е свързана именно с ядрените централи в Украйна

Най-голямата заплаха е обвързвана точно с нуклеарните централи в Украйна, разяснява министър председателят

" Партията на Стефан Янев ме изненада. 3 дни след уволнението към този момент е в подготвеност за основаване на партия ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред

В предаването " Защо, господин министър? " той разяснява оставката на министъра на защитата.

" Едно е доста рисково, когато един министър приказва със личен глас. Не е в съгласуваност с цялото държавно управление, когато имаме разнообразни гласове от името на изпълнителната власт. Това е в действителност некоординирана заплаха ", добави той.

Петков разяснява войната в Украйна.

Според него обаче най-големият риск е обвързван с нуклеарните централи в Украйна.

" Вярвам, че няма заплаха за война у нас. Българското население би трябвало да е умерено. ", съобщи Кирил Петков.

" От друга страна заплахата е тази война да продължава в Украйна за доста дълго време и да стане ужасяваща война, в която доста хора умират и да има опасности за неща като техните нуклеарни централи - да, има подобен риск ", изясни той.

Според Петков най-голямата заплаха е обвързвана точно с нуклеарните централи в Украйна

" Аз персонално видях заплаха, когато постройката в техния АЕЦ пламна. Това за мен беше директна опасност за нашата сигурност. Рискът с нуклеарните централи на Украйна за мен е номер 1 като максимален мащаб евентуално за българското население. Министерски съвет отпусна към този момент средства да сме подготвени. Аз имам вяра, че няма да се случи. Не би трябвало да плашим българското население, само че ние би трябвало да сме подготвени за всичко. А за таблетки с йод и сигналната система, за която също не работеше напълно, това е значимо. Още в понеделник привиквам специфичен щаб, който да постави всичко това, което би трябвало една страна да има да влезе в оперативна подготвеност ", сподели той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР