Най-голямата надежда на България за олимпийски медал в кану-каяка направи

...
Най-голямата надежда на България за олимпийски медал в кану-каяка направи
Коментари Харесай

Не разбирам с какво заслужих това - скандални разкрития на голямата ни надежда за Олимпиадата

Най-голямата вяра на България за олимпийски орден в кану-каяка направи потресаващи разкрития за тежки проблеми в предолимпийската 2020 година. Световната шампионка на 200 метра от Милано 2015 и 3-кратен отличник в Европа разкри на персоналния си профил във “Фейсбук ”, че е била оставена без финансиране от страната и се постанова с персонални средства и помощи да поддържа тренировките и възобновяване си.
През ноември 2020 нейният клуб “СККК “Тракия Пловдив”, за който Станилия завоюва 7 медала на републиканското състезание, й приключва контракта и тя до днешна дата тренира без заплата, осигуровки и трудов стаж “за славата на България”, както споделя самата тя, написа уеб сайтът Спортал. “Не разбирам с какво заслужих сходно отношение”, недоумява огромната шампионка.

Ето какво написа Станилия Стаменова:

“Днес ще опиша за моята " предолимпийска подготовка " през 2020г. Това е финансиране, което печелят най-хубавите спортисти от страната в олимпийските спортове при класиране до 8-о място на международно състезание и 6-о място на европейско.

В желанието си да бъда дипломатична и да не сътворявам спорове (като си мълча и търпя) изминаха доста месеци, в които всеки ден се боря, с цел да мога да доближи игрите в Токио.

Март месец, когато всичко с корона вирус стартира, ме оставиха без финансиране. Започна едно пътешестване с лодката по язовири, трениране по всевъзможни способи. Последваха две травми, които изискваха съответно отношение, обърнах се към федерацията, защото по контракт те са задължени да оказват помощ, след 3 седмици ми беше направено ЯМР и предписани противовъзпалителни. Крайно незадоволителни и ненавременни ограничения за спортист, подлагащ тялото си на големи натоварвания. Потърсих помощ тук в обществените мрежи, с признателност към всеки отзовал се, направих най-хубавото допустимо!

Карантината завърши, само че... На мен ми бе отказано финансиране на лагер в Пловдив с треньора, който федерацията бе подписала. Отново трябваше с персонални средства да диря способи.

Август месец изтече периода на подписаният контракт с министерството и той не бе анексиран до декемви 2020 както се е случило с останалите спортисти на предолимпийска подготовка.

Целият интернационален календар на кану-каяка беше анулиран без едно съревнование - Световната купа в Сегед. Този сан съревнование в кануто се счита за контрола, само че не печелиш и нищо не губиш от него, няма съответна връзка с финансирането от страната. Отказах Световната купа, тъй като при отвод от финансиране и подготовка с моя треньор нямаше метод да се докарам до нужната конкурентна форма (само на лични средства), а и в година, която липсва обикновено спретнат календар плюс две травми рискът за здравето ми беше висок.

2020 година на републиканско равнище се организираха две надпревари, отборно и самостоятелно. Завоювах 7 златни медала за СККК “Тракия Пловдив”. Последва контрола за народен тим, тест съревнование. Взех присъединяване и даже демонстрирах по-добри резултати от предходни години.
Ноемри месец бях извикана от управлението на клуба, по време на която среща прекратиха трудовия контракт, който бях подписала с тях.

От ноември до днешна дата упражнявам без заплата, осигуровки и трудов стаж за славата на България, като влагам изключителни старания, с цел да намеря място, средства за подготовка и възобновяване. Това се случва в година, в която съм на предолимпийско финансиране и би трябвало всичко да ми е подсигурено от страната.

2021 година стартира с доста диалози. Желанието ми беше да се договоря с федерация по кану-каяк за нужното да проведа естествена подготовка, с цел да стигнем до общия триумф, загърбвайки всичко, което бях нужна да изтърпя през миналата година. Не видях нито предпочитание, нито професионализъм за работа в екип.

На 13.01.21 подадох молба за картотекиране в различен клуб, който ми предлага заплата и условия за подготовка. Ответа, който получих е промяна на ключа на хангара, в който си държа лодките в СККК " Тракия Пловдив”, и опасност, че няма да имам достъп до оборудването си.

Аз съм международен и европейски първенец за този клуб, два пъти притежател на наградата " Спортист на годината " на град Пловдив. На всяко републиканско състезание вземам участие във всички дисциплини, с цел да нося оптимално точки на клуба си. Преди година открих средства и закупих лостове, подготвително съоръжение и възобновяване, с цел да могат както аз, по този начин и децата в клуба да упражняват на равнище.

Не разбирам с какво заслужих сходно отношение?!?!!!!

Малък коментар: Шампионката Станилия Стаменова е съвършена в спорта, само че в политиката явно е слаба или не изрича истината до дъно. А тя е, че министър председателят Борисов налива пари там, откъдето чака изгоди за опазване на властта си. През февруари 2020 година в Пловдив той декларира пред футболни дейци и почитатели: „ Както знаете, отпускаме 25 милиона за стадиона на Ботев и 12 за този на Локо ". Не е неприятно, само че е ясно, че и двата клуба мъчно ще реализиран триумфи на вън, каквито към този момент е постигнала Станилия. Но в българския футбол има доста повече политика, в сравнение с чист спорт. Феновете са му нежни като гласове по изборите, а също и притежателите на клубовете. Но тъй като сме в предизборна обстановка, Борисов като научи за несгодите на шампионката, незабавно ще се разпореди на министрите Кралев и Ананиев да намерят пари за „ златното момиче “. Което е добре, въпреки и същински лицемерно, само че десетки други спортисти ще останат на „ изсъхнало “, тъй като техният глас и проблеми не се чуват. Така че Станилия да се готви за покана от Борисов и фотография с него, огромният труженик на спорта…

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР