Най-голямата музикална компания BMG уволни Роджър Уотърс заради подстрекателските му

...
Най-голямата музикална компания BMG уволни Роджър Уотърс заради подстрекателските му
Коментари Харесай

Уволниха Роджър Уотърс заради подстрекателски изказвания за Израел, Украйна и САЩ

Най-голямата музикална компания BMG уволни Роджър Уотърс поради подстрекателските му изявления за Израел, Украйна и Съединени американски щати, написа английският The Independent, представен от " Фокус ".

80-годишният музикант, съосновател на световноизвестната група Pink Floyd, подписа контракт с основаната в Германия издателска компания през 2016 година През последните години обаче той се замеси в голям брой кавги. По-специално той беше упрекнат, че прави унизителни мнения за еврейския народ.

Отбелязва се, че самият Уотърс загатва своето " уволняване " от BMG, като акцентира, че спирането се дължи на напън от произраелски кръгове върху компанията майка на BMG.

През лятото на 2022 година в изявление за CNN Уотърс назова Джо Байдън военнопрестъпник за подстрекателство на спора в Украйна. Според музиканта дейностите на Русия в Украйна са отговор на разширението на блока НАТО на изток, покрай границите на Русия.

 

През февруари 2023 година музикантът приказва в Организация на обединените нации по искане на Русия с апел за " преустановяване на огъня в Украйна “. Уотърс акцентира, че приказва от името на " безмълвното болшинство “, което е " загрижено, че безкрайните войни ще унищожат планетата ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР