Най-голямата мрежа за безплатни зарядни станции за електромобили - тази

...
Най-голямата мрежа за безплатни зарядни станции за електромобили - тази
Коментари Харесай

Kaufland прави зарядните си станции за електромобили в България платени

Най-голямата мрежа за безвъзмездни зарядни станции за електрически автомобили - тази на Kaufland, става платена. От понеделник, 12 септември, в 13-те магазина на веригата с бързи зарядни, един киловат към този момент ще коства 88 стотинки. От компанията стимулират решението си с покачвания интерес към зареждането, както и че задачата е да се увеличи качеството на услугата.

Макар и да не са упоменати непосредствено, високите цени на тока през тази година също оказват напън върху фирмите, които оферират зарядни станции - в Европа и България няколко вериги към този момент покачиха цените си.

Цените на киловат в " Кауфланд " са годни и за двата типа зареждане - постепенно (АС) и бързо (DC), като заплащането ще става през мобилното приложение Vsichko Tok. Повишението ще стане в същия ден, в който зарядните на веригата стават платени и в Германия. В България веригата построява зарядни станции от 2017 година, като 100% от тока през тях е от зелени източници.

Реално " Кауфланд " покрива главните трасета в Северна и Южна България, а най-вече са обектите в София - 3. Според уеб страницата на веригата построяването на една станция коства 80 хиляди лева
Реклама
Към момента друга верига, която предлага безвъзмездни станции е Lidl, която също е част от групата на Kaufland - двете имат една компания майка Schwarz Group. От понеделник в Германия станциите на Lidl също стават платени.

В България цените на Kaufland ще са малко под тези на най-голямата верига за зарядни - тази на Eldrive с над 450 станции. Тя предлага един киловат за 90 ст. с Данък добавена стойност плюс 50 ст. първична такса.

При тези цени батерия от 60 kWh ще се зарежда за 54-55 лева, при недодялан преход от към 300+ км, според от метода на шофиране и натоварване.

Според уеб страницата Vsichko Tok в България има над 800 станции в 623 местоположения, само че действително те са повече. Извън Eldrive и вериги магазини има много в търговски центрове, хотели, дилърства на коли, както и мрежата на Tesla. Някои от тях са безвъзмездни - да вземем за пример за посетители на хотели и клиенти на магазини.
Реклама
Развитието на добра инфраструктура със зарядни станции е измежду главните фактори за развиване на електромобилността, както и усъвършенстването на моторите и тяхната успеваемост. Затова и главните тактики и старания на страните и бизнеса са в тази посока.
Свързани публикации Подготвя се стремително създаване на зарядни за електрически автомобили в България 23 февруари 2022, 17:09 Дай ми ток до морето 15 септември 2017, 17:49 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР