Най-голямата криптовалута в света - bitcoin, задълбочи спада си и

...
Най-голямата криптовалута в света - bitcoin, задълбочи спада си и
Коментари Харесай

Bitcoin падна под границата от $7500

Най-голямата криптовалута в света - bitcoin, задълбочи спада си и записа втори следващ ден надолу, като мина основното ниво от 7500 $. Новото поевтиняване пристигна след разпродажбата на рискови активи в международен мащаб на фона на разпространяването на ковид.

Дигиталните пари поевтиняха с 5,6% до 7353 $ по време на търговията в Хонконг, написа Bloomberg. Индексът Bloomberg Galaxy Crypto се е свил със 7%, откакто Ether, XRP и Litecoin също са на загуба.

" Инвеститорите обръщат тил на рисковите активи. Въпреки че bitcon е сравряван със златото, той към момента се счита за рисков актив в актуалната обстановка ", разяснява ръководителят на борсата за търговия с цифрови валути Luno Виджай Айар.

Най-голямата криптовалута изгуби близо 30% от пика си, доближат през февруари, откакто международните пазари реагираха шоково на бързото разпространяване на епидемията, както и на срутва на петрола.

След като bitcoin падна под границата от 7500 $ доста експерти чакат идната " спирка " да бъде тази от 7200 $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР