Най-голямата криптовалута Биткойн отбелязва ръст за пети пореден месец. Това

...
Най-голямата криптовалута Биткойн отбелязва ръст за пети пореден месец. Това
Коментари Харесай

Биткойн навлиза в най-дългата си печеливша серия от 3 години насам

Най-голямата криптовалута Биткойн отбелязва растеж за пети следващ месец. Това е най-дългата серия от 2021 година насам, когато токенът означи така наречен " пандемично рали ", оповестява Bloomberg. Криптовалутата поскъпва с към 2% през януари, който несъмнено е месец на отчетливи придвижвания на цената поради стартирането на първите борсово търгувани спот биткойн фондове - ETF, както и поради изменящите се упования за паричната политика.

Спот Биткойн ETF-те започнаха да се търгуват на 11 януари. Криптовалутата нарастна с съвсем 160% през 2023 година, подкрепена от упованията за бъдещото стартиране и очакванията за привличане на нови вложители към бранша. Криптовалутата обаче регистрира 12-дневно поевтиняване, изтривайки към 21% от цената си, откакто фондовете започнаха търговия.
 Новият
Новият " Биткойн крал ": На път ли е BlackRock да стане най-големият собственик на криптовалута в света

Наближава нова епоха на съдействието сред обичайните финансови колоси и цифровите активи

Един от продуктите - Grayscale Bitcoin Trust в размер на $21 милиарда, който преди този момент съществуваше в различен формат, загуби средства след смяната, само че темпът на тегленията се забави, помагайки за възобновяване на част от загубите в цената на Биткойн.  Досега ETF-ите са привлекли чисто $817 милиона. Те означиха и най-успешното стартиране на такива принадлежности в историята както във връзка с търговията, по този начин и на паричните потоци.

Серията от пет следващи месеца ще е най-продължителната от шестте месеца на растежи сред октомври 2020-а и март 2021 година. Припомняме, че Биткойн доближи рекордния си връх от съвсем $69 000 през ноември 2021 година.

Тази седмица вложителите чакат и решението на Федералния запас на Съединени американски щати (Фед) за паричната политика. Прогнозите към този момент са за равни шансове във връзка с това дали ще има лихвени намаления през март. Значителна смяна в прогнозата може да се отрази на Биткойн и на криптопазара като цяло.
 Американският регулатор утвърди Биткойн ETF: какво значи това за вложителите
Съединени американски щати утвърди Биткойн ETF: какво значи това за вложителите

До развръзката с утвърждението на 11 спот Биткойн борсово търгувани фонда (ETF) се стигна след 10-годишна сага
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР