Най-голямата криптоборса - Binance и формално несвързаната с нея американска

...
Най-голямата криптоборса - Binance и формално несвързаната с нея американска
Коментари Харесай

Binance се споразумя с американските регулатори

Най-голямата криптоборса - Binance и официално несвързаната с нея американска Binance.US реализираха съглашение с американската Комисия по скъпите бумаги и тържищата (SEC), като по този метод беше избегнато заледяване на активи в размер на милиарди долари, оповестяват международните организации.

Това обаче не е краят на борбата сред фирмите и регулатора.
 Криптогигантът Binance стартира борба
Криптогигантът Binance стартира борба " на живот и гибел " с US регулаторите

Binance.US спря да работи с долари на фона на риск от запор, вложителите изтеглиха милиони

Контекст : Binance отдели американския си бизнес в без значение сдружение и самостоятелна борса - Binance.US. Според SEC, обаче, интернационалната криптоборса и компании, свързани с ръководителя ѝ Чангпенг Жао (CZ), скрито управляват активността в Съединени американски щати и имат опция да трансферират активи отвън страната. Именно поради това и се искаше краткотрайно заледяване на активи.

Паралелно тече и процедура по отношение на някои от предлаганите от Binance.US токени, които съгласно регулатора са незаконни скъпи бумаги.

Binance и Binance.US отхвърлят всички обвинявания.
 13 тежки US обвинявания против Binance
13 тежки US обвинявания против Binance

Комисията по скъпите бумаги и тържищата твърди, че платформата заплашва парите на вложителите

Детайли : В рамките на съглашението американската борса ще би трябвало да предприеме съответни стъпки, вследствие на които единствено нейни чиновници ще имат достъп до платформата и портфейлите, в които се съхраняват активите на потребителите. Ще стане обществена и информацията за разноските на Binance.US.

От SEC разясниха, че " с оглед обстоятелството, че Чангпенг Жао и Binance управляват активите на клиентите на платформата (Binance.US), (...) тези ограничения са основни за отбраната на активите на вложителите. Освен това, гарантирахме, че американските консуматори ще могат да изтеглят активите си от платформата, до момента в който ние работим по разрешаването на хипотетичните нарушавания и подвеждането на Жао и структурите на Binance под отговорност за хипотетичните им нарушавания на закона за скъпите бумаги ".
 Активите на американците в Binance са застрашени - ето за какво
Активите на американците в Binance са застрашени - ето за какво

Крипто борсата е изправена пред сериозна опасност

На собствен ред самият Жао цитира правосъдния протокол, в който по думите му съдията декларира, че няма никакви данни за злоупотреби с активите на консуматори.

Какво следва : Binance (US и не само) ще продължат разногласието си със SEC, като той е допустимо да им докара огромна по мярка санкция. Според CZ преследването на платформите е част от световна политическа акция против криптотехнологиите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР