Най-голямата компания в света за морски превоз на контейнери –

...
Най-голямата компания в света за морски превоз на контейнери –
Коментари Харесай

Глобалните доставки се възстановяват по-бързо от очакваното

Най-голямата компания в света за морски транспорт на контейнери – датската Maersk, която има над 80 хиляди служители  по целия свят  – разгласи, че усъвършенства прогнозата си за 2020 година Според последните данни на компанията втората вълна от ковид има доста по-слабо отрицателно въздействие върху задокеански превоз на товари, съобщи Ройтерс.

Очаква се световните доставки да бъдат единствено с 4%-5% по-малко спрямо предходната година. Прогнозите също сочат, че през 2021 година възобновяване ще бъде цялостно, като размерът доставки ще надмине този от 2019 година

Marsk разгласи, че през третото тримесечие на тази година облагата преди налози и амортизации е с 39% растеж спрямо предходното тримесечие. Общият размер на приходите се намалява единствено с 1,4% на годишна база.

Също по този начин компанията разгласи стратегия за назад изкупуване на акции на стойност 10 милиарда крони (1,6 милиарда долара), която ще продължи 15 месеца.

„ Това, което следим е, че все по-малко има значение за нашия бизнес дали едно общество е в карантина или не. Ако хората не могат да отидат на отмора, на ресторант или на спортно събитие, то те ще те харчат парите си за тв приемници или нови обувки, които купуват онлайн “, съобщи по време на конференцията за представянето на тримесечните резултати Сорен Скоу, основен изпълнителен шеф на Maersk.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР