Най-голямата изградена до момента соларна централа в България - ФЕЦ

...
Най-голямата изградена до момента соларна централа в България - ФЕЦ
Коментари Харесай

Откриха най-голямата фотоволтаична централа в България

Най-голямата построена досега слънчева централа в България - ФЕЦ " Верила " (123 мегавата), беше публично пусната в употреба през днешния ден. Чрез нея " Електрохолд Трейд " ще зарежда телекома Yettel и компанията за телекомуникационно съоръжение CETIN със зелена сила през идващите 10 години, откакто двете страни подписаха PPA контракт (за изкупуване на електрическа енергия). Това е най-големият корпоративен контракт в България до този миг. Той ще обезпечава надлежно 80 % и към 86 % от общото ползване на двете компании, оповестяват от енергийната компания 

ФЕЦ " Верила " е неповторимо оборудване и е само по мащаба си в България. Разположено е на 13 000 декара, където са конфигурирани над 220 хиляди панела и в дни с интензивно слънце греене като днешният, може да зареди области като Кюстендил и Благоевград.

" Електрохолд Трейд " е измежду най-големите лицензирани търговци на електрическа енергия в България и е част от едноименната група, благосъстоятелност на най-големия обществен холдинг в страната - " Еврохолд ". Yettel е един от водещите телекоми, а CETIN - един от огромните снабдители на телекомуникационни услуги на едро. И двете са част от чешката PPF Group.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР