Най-голяматa инвестиционна компания на Абу Даби, Royal Group. наскоро е

...
Най-голяматa инвестиционна компания на Абу Даби, Royal Group. наскоро е
Коментари Харесай

Рецесия: Шейхове шортват американски акции – ще се насочат ли към крипто?

Най-голяматa капиталова компания на Абу Даби, Royal Group. неотдавна е направила обилни шорт позиции в американски акции, отразявайки опасенията за евентуалното влияние на световна криза, както оповестяват Bloomberg и осведомени източници.

Нарастващата опция за световен стопански спад стана по-очевидна през последните месеци, характеризираща се със спада на щатския $ и последствията, пред които са изправени огромните банки.

След късите позиции в американски акции основаната в ОАЕ  пренасочи портфейла си към краткосрочни американски държавни скъпи бумаги, като претекстът са опасенията за очертаващия се световен стопански спад.

В отговор на това тези събития се оповестява, че съветникът по националната сигурност на ОАЕ, шейх Тахнун бин Зайед ал Нахаян, е показал персонален интерес към изследването на криптовалутите и суровините от страна на Royal Group.

Конкретни детайлности за техните вложения обаче остават неразкрити.

Поради несигурния темперамент на международната стопанска система все по-голям брой вложители търсят леговище в нетрадиционни браншове като криптовалутите и суровините.

Тези пазари са потвърдили способността си да устоят на евентуалните последствия от иден международен стопански спад.

В същото време се следи незабравим спад в цените на акциите, защото няколко известни банки в Съединени американски щати са изправени пред финансов колапс.

В светлината на актуалните стопански условия навлизането на Royal Group на пазарите на криптовалутите и първични материали може да се преглежда като стратегически ход за възползване от обстановката.

Освен това Royal Group не е единственият индивид, който алармира за идна световна криза.

По-рано тази година ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предизвести , че груповата криза ще засегне почти една трета от всички стопански системи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР