Най-голямата имотна сделка, която някога е реализирала община Пловдив бе

...
Най-голямата имотна сделка, която някога е реализирала община Пловдив бе
Коментари Харесай

Решено: “Тея инвест“ взима 29 млн. лева за 67 дка, Зико каза, че не е имало друго решение

Най-голямата имотна договорка, която в миналото е осъществила община Пловдив бе подпечатана от общинския съвет. С 36 гласа „ за ”, 7 „ срещу ” и 1 „ въздържал се ” локалният парламент утвърди община Пловдив да заплати 29 млн. лв. на компанията „ Теа инвест ”, която с налози и такси ще нарасне до 36 млн. лв. за парцела от 67 дка до Гребната база.
Прочетете още
След спирането в общинския съвет спор по тематиката по този начин и не се организира, като непосредствено се пристъпи към гласоподаване. За предлагането за придобиване на парцела гласоподаваха групите на ГЕРБ, „ Кауза България ”, „ Съюз за Пловдив ”, „ Алтернатива за Пловдив ” и самостоятелни общински съветници, а решението не срещна поддръжката на Демократична България и ЗС „ Александър Стамболийски ”, а Вътрешна македонска революционна организация, макар че бяха в залата не участваха в гласуването.

След предлагането, кметът Здравко Димитров съобщи, че не е имало друго решение за придобиването на парцела.

„ Нали всички желаят там да си остане зелено. Собственикът на парцела имаше Подробен устройствен план и можеше да влезе да стартира да строи, всеки приказва по какъв начин общината придобива парцела, а за какво никой не каже, по какъв начин е бил загубен той ”, съобщи кметът.

На въпрос за какво не е взел думата след почивката той сподели, че не му е била дадена опция първия път, като е имало хора в залата, които целели да провокират безпорядък. На питане какво ще прави „ Теа инвест ” с другите 13 дка, които си оставиха от големия парцел от 140 дка градоначалникът съобщи, че няма информация.

Относно това дали община Пловдив може да си разреши в границите на 3 години да заплаща по близо 10 млн. лв. на частната компания, Зико сподели, че се надява най-сетне страната да си влезе в ролята и да помогне на Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР