Най-голямата икономика в Европа се насочва към рецесия и ще

...
Най-голямата икономика в Европа се насочва към рецесия и ще
Коментари Харесай

Deutsche Bank: Най-голямата европейска икономика навлиза в рецесия

Най-голямата стопанска система в Европа се насочва към криза и ще се свие с към 1% през 2023 година, съгласно икономисти от Deutsche Bank.

Намаляването на доставките на природен газ, спадът в Съединени американски щати и други неприятни фактори ще доведат стопанската система до стесняване през втората половина на тази година, споделят анализатори. Според специалистите рекордната инфлация към момента не е достигнала своя връх, написа Bloomberg.

Последното стесняване на енергийните доставки е проблем в цяла Европа и изключително в Германия, поради мощната взаимозависимост на страната от съветския газ. Основното терзание е, че Кремъл може да избере да употребява работата по поддръжката на газопровода " Северен поток 1 " като опрощение за цялостно прекъсване на доставките.

" Изглежда разумно да се допусна, че Русия ще продължи да търси способи да наруши икономическата интензивност в Европа като възмездие за западните наказания и финансовата и военна поддръжка за Украйна ", пишат икономистите. " Въздействието върху индустриалното произвеждане и икономическата неустановеност съвсем несъмнено ще тласнат немската стопанска система към криза през втората половина на 2022 година "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР