Най-голямата и влиятелна партия в Европа, германският Християндемократически съюз, завърши

...
Най-голямата и влиятелна партия в Европа, германският Християндемократически съюз, завърши
Коментари Харесай

Наследниците на Меркел с позиция срещу Русия

Най-голямата и авторитетна партия в Европа, немският Християндемократически съюз, приключи процедурата по асортимент на претенденти за лидерския пост, който освобождава Ангела Меркел. За първи път партия на Стария континент провежда събеседване на кандидатите за ръководител с редовите членове. В Берлин, където се организира осмата последна районна конференция, претендентите отговаряха на въпроси за спора в Азовско море. В отговорите си те се нареждаха против Русия. На форума беше кореспондентът ни Мария Стоянова.


2000 консерватори от Берлин и покрайнините отдадоха с аплодисментите си лек превес за Фридрих Мерц, кадидатът който преди месец и половина се върна в политиката след 16 годишно спиране.

В подтекста на екслацията сред Русия и Украйна беше и първият въпрос от публиката. Мерц сложи под въпрос построяването на газопровода " Северен поток " 2.

Сегашният общоприет секретар, Анегред Крамп-Каренбуаер, която има действителни шансове да оглави партията, съобщи че е значимо да се изяснят събитията.
Анегред Крам-Каренбауер, претендент за ръководител на ХДС: Моето усещане е, че до момента в който съветското управление не вижда ясно знакът " стоп ", ще продължава. Азовско море не е част от съветските териториални води, а от интернационалните.
Третият претендент, здравният министър Йенс Шпан също се разгласи против съветските дейности.

Другата седмица на конгрес в Хамбург един от тримата ще стане ръководител. Той обаче няма да бъде определен от редовите членове, а от 1000 делегати. Следващият водач на партията е евентуален претендент за канцлер на Федералната република.
 Кандидатите за наследници на Меркел показват стратегиите си Кандидатите за наследници на Меркел показват стратегиите си
В Берлин, довечера ще се състои последната от общо осем районни конференции, на които претендентите за ръководител на най-голямата европейска празненство...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР