Най-голямата грешка, която правят жените на 50+, е да се

...
Най-голямата грешка, която правят жените на 50+, е да се
Коментари Харесай

След 50 не трябва да използвате черен молив и спирала. Грим, който няма да ви състари

Най-голямата неточност, която вършат дамите на 50+, е да се гримират по същия метод, по който са го правили преди 20 години. Резултатът постоянно е жалък, лицето след нанасяне на козметика наподобява по-старо и по-грубо. Много дами, виждайки, че гримът ги състарява, като цяло стопират да употребяват козметика.

Но това не е изходът. Правилно направеният възрастов грим ще освежи лицето, ще помогне за маскиране на самостоятелните недостатъци и ще направи външния тип по-ярък. И тъкмо за тази цел използваме козметика.

Няколко съвета, които ще ви оказват помощ да извършите своя грим вярно

1. Хидратация. Ако пропуснете този стадий, декор дьо тенът и пудрата единствено ще подчертаят фината мрежа от бръчки и инертност на кожата. Също по този начин си коства да употребявате специфични нощни артикули, това ще ви разреши да се разсъните свежи и отпочинали заран.

2. Коректор. Използването на коректор може да прикрие самостоятелните недостатъци. Не е нужно обаче да прекалявате, в противоположен случай по лицето ще се виждат светли петна. Коректорът би трябвало да се нанесе върху зоната към очите.

3. Фондация. Голяма неточност на по-възрастните дами е изборът на плътни тонални артикули за маскиране на несъвършенствата на кожата. Въпреки това, плътните текстури основават резултат на маска. На възраст 50+ си коства да употребявате леки текстури. За всекидневен грим е задоволително да употребявате BB крем.

4. Руж. Използването на руж освежава и ви прави по-млади, само че би трябвало да изберете верните нюанси и да ги нанесете вярно. Тъмните нюанси би трябвало да бъдат изоставени, най-хубавият вид е праскова, голи нюанси. И би трябвало да ги приложите единствено върху горната част на скулите. Ако потъмните зоната на бузите до устата, тогава това ще подчертае „ плаващия “ овал.

5. Трябва да се заобикаля потреблението на черна очна линия, тя прави лицето да наподобява още по-старо. По-добре е да изберете сив или кафяв колорит. Не се опитвайте да рисувате стрелки с молив, по-добре е да се опитате деликатно да нарисувате интерстициалното пространство по продължение на горния клепач. И долният клепач се предлага въобще да не се проваля.

6. Сянката на сенките би трябвало да бъде определена деликатно. Не използвайте блестящи нюанси, както и прекомерно тъмни тонове, те ще създадат лицето да наподобява по-старо. Най-добре е да изберете сатенени и матови нюанси на естествени нюанси.

7. Спрете да употребявате черна серпантина. Сивите и кафявите нюанси ще създадат външния тип по-мек и по-млад. И не е нужно да нанасяте серпантина на няколко пласта, задоволително е леко да наблегнете миглите. А при мощно провесен горен клепач е по-добре въобще да не употребявате серпантина, защото тя ще остави диря върху кожата, което ще направи външния тип нехаен.

8. Използването на седефени червила би трябвало да остане в предишното. Не би трябвало да употребявате прекомерно тъмни тонове, целесъобразно е да изберете нюанси, които са с 2-3 тона по-тъмни от естествения цвят, не повече. Не би трябвало да избирате матово червило, по-добре е да обърнете внимание на сатенените текстури.

9. И последният съвет: акцентът в ежедневния грим би трябвало да е един. Активни вежди, опушени очи, ослепителен руж и мрачно червило – този „ букет “ ще направи една тридесетгодишна жена по-възрастна. А за тези, които са влезнали в ерата на елегантността, сходни смели опити са изрично противопоказани.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР